معاون استاندار لرستان مطرح کرد؛

پوشش سنتی زنان و مردان زاگرس جلوه‌ای بی‌نظیر از عفاف و اصالت

سرپرست معاونت سیاسی استانداری لرستان گفت: لباس‌های سنتی زنان و مردان زاگرس،جلوه‌ای بی‌نظیر از ویژگی‌های عفاف و اصالت ایرانی است که نشان‌ دهنده اهمیت به مفهوم پوشیدگی و حجاب در سنت‌های آن منطقه است.

به گزارش همای سعادت،سعید پورعلی در گفت‌وگو با ستاد خبری جشنواره ملی مد و لباس زاگرس بابیان اینکه مد و لباس همواره جزء اصلی در انتقال هویت فرهنگی و اجتماعی بوده‌اند،اظهار داشت:لباس‌هایی که افراد انتخاب می‌کنند؛ روایتگر داستان‌های فرهنگی هستند و اغلب به تاریخ، سنت‌ها و باورهای جامعه‌ای که فرد به آن تعلق دارد اشاره می‌کنند به خصوص لباس‌های سنتی مانند قومیت‌ها و ملیت‌های گوناگون، شامل نمادهایی مثل طرح‌ها، رنگ‌ها و مواد خاص می‌شود که در طول نسل‌ها ارزش فرهنگی خود را حفظ کرده‌اند.

وی با بیان اینکه منطقه زاگرس و استان لرستان از دیرباز نماد هویت بومی، ملی و اسلامی در ایران بوده است،افزود:بررسی پوشش‌های سنتی مردمان این منطقه نشان می‌دهد لباس‌های سنتی زنان و مردان زاگرس‌نشین، جلوه‌ای بی‌نظیر از ویژگی‌های عفاف و اصالت ایرانی است.

جشنواره مد و لباس زاگرس فرصتی برای نوآوری در عرصه مد

پورعلی با اشاره به اینکه جشنواره ملی مد و لباس زاگرس به عنوان یکی از ابزارهای فرهنگی، بی‌شک نقش مؤثری در تقویت فرهنگ حجاب و عفاف ایفا می‌کند، افزود: ترویج الگوهای بومی و ملی، پیوند هویت ایرانی-اسلامی با مد روز، ایجاد بستر گفت‌وگو درباره عفاف و حجاب و تقویت اقتصاد فرهنگی بومی برخی از مزایای این جشنواره‌ است.

وی این جشنواره را فرصتی برای نمایش لباس‌های سنتی منطقه و نوآوری بر اساس آن‌ها دانست و افزود: این حرکت فرهنگی به الگوسازی پوشش‌ هایی متناسب با ارزش‌های اسلامی و ایرانی کمک می کند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای الگوهای وارداتی و غربی در عرصه پوشاک باشند.

حجاب و عفاف مغایر با مدرن بودن نیست

پورعلی با اشاره به اینکه جشنواره‌ مد و لباس زاگرس ثابت می‌کند حجاب و عفاف هرگز مغایر با زیبایی و مدرن بودن نیست، افزود: استفاده از عناصر فرهنگ‌های مختلف در طراحی‌های مد می‌تواند تبادل فرهنگی را تشویق کند و به تنوع جهانی اعتبار ببخشد و در نهایت باید گفت مد یک زبان جهانی است که زمینه‌ای برای بیان، ارتباط و تبادل فرهنگی فراهم می‌آورد و در شکل دادن تجربه انسانی نقش حیاتی دارد.

معاون استاندار لرستان با اشاره به سیاست‌های ابلاغی و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مد و لباس گفت: در این سیاست‌ها و اسناد ضمن نگاه فرهنگی به موضوع مد و لباس توجه ویژه‌ای به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب شده است که مهم‌ترین اسناد عبارت‌اند از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (ترویج فضایل اخلاقی، ازجمله عفاف و حجاب، ذیل اصل ۳ قانون اساسی ایران آمده است)، سند مهندسی فرهنگی بر حفظ و تقویت هویت اسلامی-ایرانی و انتقال آن به
نسل‌های آینده تأکید دارد.

جشنواره مد و لباس ابزاری قدرتمند برای ارتقای فرهنگ حجاب و عفاف

معاون استاندار لرستان گفت: جشنواره‌هایی مانند مد و لباس زاگرس، در کنار تأکید بر فرهنگ بومی و اصیل ایرانی، می‌توانند ابزاری قدرتمند برای ارتقای فرهنگ حجاب و عفاف باشند.

پورعلی افزود: با توجه به پیشینه غنی فرهنگی منطقه زاگرس و ارزش‌های هویت‌ساز آن، این جشنواره‌ها می‌توانند با معرفی الگوهای بومی، ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی، و تقویت اقتصاد فرهنگی، به یکی از مؤلفه‌های کلیدی در تحقق اهداف اسناد بالادستی نظام در حوزه عفاف و حجاب تبدیل شوند.

جشنواره مد و لباس زاگرس ۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور فعالان این عرصه به میزبانی خرم‌آباد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/