چاههای غیرمجاز بلای جان منابع آب لرستان
چاههای غیرمجاز با برداشت بیرویه،منابع آب زیرزمینی را با مشکل مواجه کرده،معضلی که برای حل آن عزمی قانونی نیازمند است.
به گزارش همای سعادت، یکی از چالشهای پیشروی منابع آب لرستان وجود چاههای غیرمجاز است، اتفاقی که برداشت غیرقانونی و بیرویه از منابع آب را به دنبال دارد؛ وجود چاههای غیرمجاز آب باعث پدیدههای ویرانگری چون فرونشست زمین و تشدید دورههای خشکسالی شده است.
داریوش در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد با اشاره به وجود ۷ هزار و ۶۵۰ حلقه چاه در استان اظهار کرد: از این تعداد ۵ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی و مابقی صنعتی و آشامیدنی است.
وی افزود: از ۷ هزار و ۶۵۰ حلقه چاه استان تنها ۱۹۲۰ حلقه چاه مجهز به کنتور هستند و مابقی فاقد کنتور هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: آبدهی رودخانهها امسال نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشتهاند اما نسبت به مدت بلند ۳۹ درصد کاهش داشتهاند.
حسننژاد با اشاره به اینکه حجم آب سفرههای زیرزمینی نسبت به سال گذشته ۸ دهم متر معادل ۲۴ میلیون مترمکعب افزایش داشته است، بیان کرد: اما در مجموع سفرههای زیر زمینی استان ۵۲۱ میلیون کسری دارند.به گفته وی کوهدشت با ۲۱ متر بیشترین افت آبهای زیرزمینی را داشته است.
شهرستان دورود پرچمدار چاههای غیرمجاز
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان یکی از چالشهای منابع آبی استان را چاههای غیرمجاز عنوان کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود و ۵۰ حلقه چاه هم پلمب شده است، همچنین از حفاری ۷۰ حلقه چاه جلوگیری شده است.
حسننژاد با بیان اینکه شهرستان دورود بیشترین تخلف در حوزه چاههای غیرمجاز را دارد، اظهار کرد: متأسفانه ما برای مسدودکردن چاههای غیرمجاز در دورود با مشکل مواجه هستیم.
وی بیان کرد: هم مردم در زمینه جلوگیری از حفر چاه همکاری لازم را ندارند هم اینکه بعد از مسدودکردن چاهها مجدد از آن استفاده میکنند.
ضرورت اعمال قانون در جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز
استاندار لرستان هم در جلسه شورای حفاظت آب استان با اشاره به اینکه عدم نصب کنتور و وجود چاههای غیرمجاز از چالشهای پیش روی منابع آب استان است، گفت: متأسفانه با عدم همکاری در جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز و نصب کنتور مواجه هستیم، نیاز است که قانون در این حوزه اعمال شود.
ابوطالب شفقت افزود: بهرهبرداران میتوانند برای نصب چاه مجوز لازم بگیرند اما متأسفانه در این زمینه کوتاهی میکنند.
وی بر پیگیری مسائل حوزه آب تأکید کرد و گفت: قرار شد بهمنظور مدیریت آب در قالب یک برنامه جامع با وزیر نیرو مذاکراتی داشته باشیم، همچنین در قالب برنامه هفتم باید برنامه جامع نیازمندی آب و اقدام تأمین آب بهویژه ذخیره آب انجام شود.
استاندار لرستان بیان کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری همچنین ایجاد سد برای مدیریت و ذخیره منابع آب ضروری است.
شفقت توسعه استان را مستلزم مدیریت آب عنوان کرد و گفت: برای مدیریت مصرف آب نیاز است که جهاد کشاورزی آموزشهای لازم را به بهرهبرداران ارائه کند.
وجود ۶۴۷ حلقه چاه غیرمجاز در دورود
فرماندار دورود هم با اشاره به وجود ۶۴۷ حلقه چاه غیرمجاز در این شهرستان، گفت: در دورود مردم در حیاط خود اقدام به حفر چاه غیرمجاز میکنند چون در نهایت در سطح ۶ متر به آب میرسد.
موسوی افزود: متأسفانه ما برای جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز در دورود امکاناتی نداریم از طرفی تعداد اندک نیروی آب منطقهای نمیتوانند در جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز و یا پلمب آنها اقدامی انجام دهند.
وی گفت: درصورتیکه حکم تخریب چاههای غیرمجاز از سوی دادستانی صادر شود میتوانیم روزانه ۲۰ تا ۳۰ حلقه چاه را مسدود کنیم.
بنا به این گزارش، برای جلوگیری از حفاری چاههای غیرمجاز به نظر میرسد باید هماهنگی بین دستگاههای متولی انجام شود، از طرفی آگاه کردن مردم از تبعات برداشتهای بی رویه هم راهکاری برای جلوگیری از حفاری چاههای غیرمجاز است؛ راهکار دوم جریمه بازدارنده افرادی است که اقدام به حفر چاه غیرمجاز میکنند.
گزارش: نسرین صفر بیرانوند
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰