از سوی دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان؛

پدر بلوط ایران تجلیل شد/ توسعه پایدار و آبادانی محیط زیست در گرو مشارکت عمومی

«مظفر افشار» ملقب به پدر بلوط ایران در راستای پیشبرد ترویج فرهنگ عمومیِ حفاظت از محیط زیست،از سوی دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان تجلیل شد.

به گزارش همای سعادت،همزمان با هفته فرهنگ عمومی روز دوشنبه اعظم روانشاد در راستای تلاش‌های آگاهانه و مساعدت «مظفر افشار» در برنامه‌ های زیست محیطی و پیشبرد ترویج فرهنگ عمومی حفاظت از محیط زیست،توسعه درختکاری،صیانت از جنگل‌ها از وی تقدیر کرد.

وی با اشاره به اینکه” افشار” یکی از مفاخر و فعالان سرآمد زیست‌محیطی کشور است، افزود:نیل به اهداف توسعه پایدار و آبادانی محیط زیست کشور در گروی همت و اندیشه‌های زیست محیطی خردمندانه، مساعدت و مشارکت عمومی اتفاق می‌افتد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات و بحران‌های محیط زیستی در فقدان آگاهی و ضعف فرهنگی، در ارتباط بین انسان و طبیعت ریشه دارد، افزود: اصلاح دانش، آگاهی، بینش و نگرش انسان، ایجاد فرهنگ دوستی با محیط زیست در کنار آموزش‌های محیط زیستی به همراه تقویت حس تعلق مکانی در راستای حفظ محیط زیست عوامل مهمی در جهت حل معضلات محیط زیستی است.

روانشاد ضمن تقدیر از تمام تلاش‌های انجام شده آقای افشار افزود: وظیفه همه دستگاه‌های اجرایی استان است که در زمینه حفظ محیط زیست گام بردارند، چرا که حفاظت از محیط‌زیست یکی از پیش‌نیازهای اساسی در جهت توسعه کشورها به شمار می‌آید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه بهترین زمان برای افزایش سطح آگاهی زیست‌محیطی و تبدیل آن به فرهنگ، زمان کودکی است، افزود: لازم است این آموزش‌ها برای دانش‌آموزان به عنوان سربازان طبیعت بیشتر نمود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مهندس افشار به نوعی به عنوان یک رسانه در حال فعالیت است،ادامه داد:رسانه‌ها نقش پررنگی در آموزش، افزایش آگاهی و توسعه فرهنگ زیست محیطی عموم افراد جامعه دارند، به دلیل اینکه بسیاری از رفتارهای مردم از رسانه‌ها تاثیر می‌پذیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه بسیاری از رفتارهای نادرست افراد در قبال محیط زیست به عدم آگاهی نسبت به اثرات آن رفتار و نداشتن حس مسئولیت پذیری برمی گردد، افزود: در این زمینه نقش سازمان‌های مردم نهاد و تشک‌های غیردولتی برای شناسایی مسائل و معضلات زیست محیطی، آگاهی و حساس‌سازی مردم نسبت به اهمیت محیط زیست کارساز است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان با اشاره به اینکه ساختن و پابرجاکردن فرهنگ صحیح در جامعه یک روزه صورت نمی‌گیرد، افزود: برای اینکه در حوزه محیط زیست بتوانیم به یک وضع مطلوب برسیم نیاز است آموزش‌ها و شیوه‌های رفتاری صحیح در طول زمان تکرار شوند.

افشار نیز در این دیدار به بیان نکاتی در مورد حفظ محیط زیست و تجربیات و خاطرات خود در زمینه فعالیت در این عرصه پرداخت.

براساس این گزارش، مظفر افشار از جوانی به کاشت درخت، نهال و پرورش بلوط مشغول بوده و به پدر بلوط ایران مشهوراست، اولین خزانه‌های بلوط ایران توسط وی احداث شد. وی در طول بیش از ۴۰ سال فعالیتش در زمینه حفاظت از محیط زیست و درختان بلوط، پارکینگ و حیاط منزل خود را به خزانه بلوط و پرورش گل و گیاه اختصاص داده و این مکان را وقف کاشت نهال بلوط و آموزش مردم برای حفاظت از محیط زیست و کاشت درخت کرده است.

خزانه منزل او سالانه شاهد حضور ۱۲ هزار ۵۰۰ تا ۱۳هزار نفر بازدیدکننده است که افشار با صبر و حوصله فراوان نحوه حفاظت از جنگل و کاشت نهال را شرح می‌دهد.

او نهال‌ها را در دور ریختنی‌ترین ظروف پرورش می‌دهد تا سادگی این امر را به همگان گوشزد کند. وی هر ساله نهال‌های بلوط فراوانی را برای کاشت به مردم اهدا می‌کند و خود نیز در کنار آنها به کاشت بذر و نهال بلوط می‌پردازد.

وی در سال ۱۳۹۴ به عنوان چهره برتر محیط زیست کشور انتخاب شدند. در آیین بزرگداشت چهره‌های ماندگار استان لرستان در شهریور ماه ۱۳۹۸ در حضور مقامات استانی از مظفر افشار به عنوان چهره ماندگار در حوزه اجتماعی تجلیل به عمل آمد.


انتهای پیام/