با مشاهیر لرستان؛

حضرت آیت الله العظمی بهاءالدین حجتی «ره»

حضرت آیت الله “بهاءالدین حجتی” فرزند “محمدباقر” طی سال ۱۲۶۵ه.ش در شهرستان بروجرد متولد شد و تحصیلات خود را در آن شهر و سایر مراکز علمی به اتمام رسانید.

یادداشت-او از فقهای مجرب بود، مع الوصف در قسمت فتوی و اجتهاد وارد نشد عمر را به گوشه نشینی و انزوا گذرانید و از ثروت دنیا چیزی اندوخته نکرد. در این اواخر خسته و شکسته شده بود.

در تاریخ بیست وسوم رمضان ۱۳۴۸ه.ش در سن ۸۳ سالگی دارفانی را وداع گفت و در آرامگاه نیای بزرگوارش حاج مولی اسدالله آرمید.” مقبره وی خیابان جعفری میدان محمد حسن خان” بوده و ایشان مولف کتاب شرح کفایه الاصول است و از معدود کسانی است که از مرحوم حضرت آیت الله بروجردی اجازه اجتهاد دریافت داشته است.

استاد بزرگوار مرحوم مرتضی مطهری رضوان الله تعالی علیه می فرمودند: ما به اتفاق بعضی از علمای قم در ایام تابستان و تعطیلی حوزه علمیه قم به منظور استفاده از محضر آیت الله بروجردی به آن شهرستان می رفتیم و این برنامه را تا چند سال ادامه دادیم، طی این مدت در همه درس های ایشان از جمله درس معالم که برای فرزند ارشد شان مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید محمد حسن طباطبایی می گفتند و بسیار هم پرمغز و پرمحتوی بود شرکت می کردیم در مباحث اصولی بسیار اتفاق می افتاد که محتاج می شدیم از مبانی مرحوم حضرت آیت الله بروجردی مطلع شویم در این هنگام تنها راه مراجعه به خود ایشان بود که طبعا در همه اوقات میسر نمی شد روزی از ایشان پرسیدیم در میان شاگردان چه کسی دارای احاطه بیشتر به مبانی اصولی و آراء فقهی شما است، ایشان مرحوم شیخ بهاء الدین حجتی را معرفی کردند.

شهید مطهری فرمودند آقای حجتی در آن زمان مشغول تدوین حاشیه‌ای بر کتاب کفایه الاصول بود و آراء و نظرات آقای بروجردی را منعکس می‌کرد مرحوم مطهری از این حاشیه می پرسید و اظهار می داشت اگر بتوانید آنرا پیدا کنید چیز خوبی است چون ایشان کاملا مسلط بر مبانی مرحوم آیت الله بروجردی در اصول بود.

از نوشته های شاگردان آیت الله بروجردی نیز تاکنون چیزی جز همین حاشیه بدست نیامده است بنابراین در حال حاضر مبانی و انظار ایشان را در مباحث برائت اشتغال و استصحاب منحصرا در همین کتاب می توان یافت.

این کتاب پس از تلاش و جستجوی فراوان با همت یکی از فرزندان مرحوم حجه الاسلام حاج شیخ علی محمد حجتی در اختیار قرار گرفته که توسط یکی از شاگردان آن مرحوم حجه الاسلام غلامرضا مولانا تصحیح و تنقیح و تحقیق شده است. از مولف بزرگوار (آیت الله بهاء الدین حجتی) نوشته هایی در فقه بدست آمده که اکثرا تقریر درس آیت الله بروجردی در کتب مختلف فقه در ایام اقامت ایشان در بروجرد است.

انتهای پیام/