معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

موردی از تب «دنگی» در لرستان گزارش نشده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت تاکنون مورد ابتلا به تب «دنگی» در این استان مشاهده نشده است.

به گزارش همای سعادت، مریم کوشکی ظهر امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت:تب «دنگی» یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌های مهاجم «آئدس» به انسان منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون موردی از پشه مهاجم «آئدس» و در نتیجه موارد ابتلا به بیماری تب «دنگی» در لرستان مشاهده نشده است،افزود:موارد شناسایی شده این بیماری عمدتاً در استان‌های فارس، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، شناسایی شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه این ویروس می‌تواند در تمام گروه‌های سنی سبب بروز بیماری تب «دانگی» شود، عنوان کرد: تب «دانگی» علائمی شبیه به آنفولانزا ایجاد می‌کند و دوره کمون آن به طور میانگین هفت روز پس از گزش پشه است که می‌تواند سبب بروز علائمی شامل تب، سردردهای شدید، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ، درد پشت چشم، بثورات پوستی شود.

کوشکی، بیان کرد:مکان‌های مناسب برای تخم‌گذاری و رشد پشه‌های «آئدس» ظروف زیر گلدان، قوطی‌های کنسرو و ظروف یک‌بارمصرف رها شده، سطل و یا سینی زیر کولر و هر گونه ظروف و مکان‌هایی که آب در آن جمع شود هستند.

وی ادامه داد:همچنین تایرهای لاستیکی ماشین از مهم‌ترین مکان‌های مستعد برای تخم‌ریزی پشه «آئدس» هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان،تصریح کرد:افراد برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید خود را از گزش پشه «آئدس» محافظت کنند و در این راستا از لباس‌های آستین‌بلند، شلوار بلند، پشه‌بند و پماد و یا اسپری‌های دافع حشرات استفاده کنند.

کوشکی، اضافه کرد:همچنین لازم است، محیط خانه تمیز نگه داشته شود و آب‌های راکد در خانه از بین بروند، نصب توری بر روی درب و پنجره‌ها و هواکش ساختمان‌ها، جمع‌آوری زباله‌ها، تمیز نگه‌داشتن ظرف‌شویی و… در این راستا مؤثر خواهد بود.

وی در ادامه با تأکید بر خودداری از سفر به مناطق آلوده، گفت:در صورت مشاهده علائم بیماری هنگام مراجعه به پزشک و یا پایگاه‌های سلامت، لازم است پزشک معالجه‌کننده و مراقبین سلامت از سابقه سفر شخص مراجعه‌کننده مطلع شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، یادآور شد:در حال حاضر برنامه چک حشره‌شناسی «آئدس» توسط کارشناسان مبارزه با بیماری‌های استان در حال انجام است و خوشبختانه تاکنون موردی از پشه مهاجم و در نتیجه موارد ابتلا به بیماری در این استان مشاهده نشده است.

انتهای پیام/