یادداشت مهارتی؛

راهکاری مهم در توانمندسازی زنان در بازارکار و جامعه

اکثر بانوانی که در پس وقوع اتفاقاتی در جایگاه سرپرست خانوار قرار می گیرند معمولا آمادگی های لازم را برای کسب درآمد ندارند.

یادداشت- همای سعادت- آنهایی که تخصص و مهارت دارند می توانند در جامعه پیشروی کنند و پابه پای مردان درآمد کسب کنند؛ اما آنهایی که از پیش آمادگی لازم را نداشتند و متکی به مرد خانواده بودند دچار فقر می شوند و به سختی می‌توانند شرایط خانواده را ثابت نگه داشته و مشکلات و موانع را مرتفع سازند.

توانمندسازی بانوان؛
توانمندسازی زنان برای سلامت و توسعه اجتماعی خانواده ها، جوامع و کشورها ضروری است.توانمندسازی زنان را می‌توان به ارتقای احساس ارزشمندی زنان، توانایی آن‌ها در تعیین انتخاب‌های خود و حق تأثیرگذاری بر تغییرات اجتماعی برای خود و دیگران تعریف کرد. این حقوق با توانمندسازی زنان همسو است و یک حق اساسی بشر است که برای دستیابی به جهانی صلح آمیزتر و مرفه‌تر نیز کلیدی است.

توانمندسازی زنان و ارتقای حقوق زنان به عنوان بخشی از یک جنبش بزرگ جهانی ظاهر شده و در سال‌های اخیر به پیشرفت خود ادامه می دهد. روزهایی مانند روز جهانی توانمندسازی زنان نیز برای ثابت کردن ارزش این موضوع در نظر گرفته شده است.

اصول توانمندسازی زنان؛

هفت اصل توانمندسازی زنان با همکاری پیمان جهانی سازمان ملل متحد و زنان سازمان ملل ایجاد شده است و برای توانمندسازی زنان در بازار، محل کار و جامعه استفاده می شود.

این هفت اصل عبارتند از:

اصل ۱: ایجاد رهبری شرکتی در سطح بالا برای برابری جنسیتی

اصل ۲: با همه افراد در محل کار منصفانه رفتار کنید، با احترام و حمایت از حقوق بشر و عدم تبعیض جنسیتی

اصل ۳: اطمینان از سلامت، رفاه و ایمنی همه کارگران اعم از زن یا مرد

اصل ۴: ارتقاء آموزش و توسعه حرفه ای برای زنان

اصل ۵: اجرای زنجیره تامین، شیوه های بازاریابی و توسعه شرکتی که زنان را توانمند می کند

اصل ۶: برابری زنان از طریق ابتکارات و حمایت اجتماعی از آنها

اصل ۷: اندازه گیری و گزارش عمومی در مورد پیشرفت برای ایجاد برابری جنسیتی

با عنایت به اصول بیان شده لازم است بدانیم؛ تمام افراد دنیا استعدادهای نهفته ای دارند که با استفاده از آنها می توانند درآمد داشته باشند، زنان سرپرست خانوار نیز از این قاعده جدا نیستند. می توان انواع مهارت های کاری را بر اساس نوع سواد یا هنر آنها آموزش داد تا به راحتی بتوانند از آن برای کسب درآمد استفاده کنند. باید توجه داشت که مهارت های آموزشی با توانایی و استعداد آنها سازگاری داشته باشند تا بهره وری کامل از دوره ها حاصل گردد.

یکی از بهترین راه ها حضور در دوره های آموزش فنی و حرفه ای است زیرا انواع مهارت ها را در همه زمینه ها آموزش می دهد و مدارک معتبری به افراد اهدا می کند.خوشبختانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در امر آموزش به اقشار جامعه علی‌الخصوص بانوان سرپرست خانوار نقش مهمی را ایفا نموده است.

گردآورنده: نیلوفر مرادی -رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره ۲ خواهران شهرستان خرم‌آباد

انتهای پیام/