صدور ۱۱ هزار فقره پروانه چرای دام در لرستان
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از صدور ۱۱ هزار فقره پروانه چرای دام در استان خبر داد.
به گرارش همای سعادت،احسان سهرابی با تشریح پروژههای شاخص حوزه فنی استان اظهار کرد: در سالهای اخیر اقدامات مؤثر و زیربنایی در راستای مدیریت بهینه مراتع، ساماندهی بهرهبرداری و مشارکت جوامع محلی در استان لرستان انجام شده است.
وی افزود:فرآیند ممیزی مراتع در سراسر استان به پایان رسیده و نتیجه آن صدور ۱۱ هزار فقره پروانه چرای دام برای ۲۲ هزار خانوار روستایی و عشایری بوده است.
سهرابی گفت: تاکنون برای ۶۵۰ هزار هکتار از مراتع استان طرح مرتعداری تهیه شده که در دو سال اخیر با استقبال خود بهرهبرداران و با تأمین هزینه از سوی آنان، شاهد رشد قابل توجهی بودهایم.
این مسئول خاطرنشان کرد: هم اکنون تهیه طرح برای ۱۵ هزار هکتار در دست اقدام است که پس از تصویب به مدت ۳۰ سال به بهرهبرداران واگذار خواهد شد. در دو سال اخیر نیز بیش از ۱۲ هزار هکتار از این طرحها تصویب و احاله شده و بهرهبرداران مکلف به اجرای مفاد آن هستند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان در ادامه با اشاره به اهمیت پروژه مدیریت چرا و ساماندهی کوچ عشایر گفت: لرستان بهعنوان یک استان میانبند، هر سال میزبان ۹ هزار خانوار عشایر بومی و بیش از دو هزار خانوار عشایر مهاجر از استانهای همجوار نظیر ایلام و خوزستان است که از مراتع قشلاقی به سمت ییلاقی کوچ میکنند. در صورت عدم نظارت، این کوچ میتواند منجر به تخریب پوشش گیاهی مراتع شود.
وی افزود: امسال با کنترل ۱۵۰ هزار هکتار از مراتع دارای پروانه چرا، توزیع بیش از ۱۰۰۰ اطلاعیه آموزشی در میان عشایر و برگزاری کلاسهای ترویجی پیرامون مضرات کوچ زودهنگام، تلاش شد تا این جابجاییها طبق زمانبندی و از مسیرهای مشخص ایلراهها صورت گیرد. کنترل این حجم از عشایر و دام، همواره یکی از پروژههای مهم و حساس استان در حوزه منابع طبیعی بوده است.
سهرابی همچنین با تأکید بر نقش تشکلهای مردمی، گفت: انجمنهای صنفی مرتعداری در لرستان بهعنوان نهادهای مؤثر در مدیریت پایدار مراتع نقش مهمی ایفا کردهاند، مشارکت این انجمنها در اجرای طرحهای احیا و اصلاح مراتع، کنترل کوچ عشایر و نظارت بر بهرهبرداری اصولی، موجب همافزایی و بهبود کیفیت مدیریت منابع طبیعی استان شده است.
وی در پایان اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با تکیه بر دانش کارشناسان، ظرفیت جوامع محلی و استفاده از ابزارهای مدیریتی نوین، مسیر خود را به سوی حفاظت پایدار از منابع ارزشمند مرتعی استان با جدیت دنبال خواهد کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰