با مشاهیر لرستان؛

عالم برجسته استاد “حمید عیدی”

حضرت حجت الاسلام دکتر حمید عیدی فرزند مرحوم کربلائی موسی عیدی و در سال ۱۳۰۲ خورشیدی در شهر خرم آباد و در محله معروف به «درب دلاکان» پا به عرصه وجود گذاشت.

یادداست- استاد حمید عیدی، بخشی از دروس مقدماتی صرف و نحو ومنطق را نزد روحانیون خرم آباد، همچون مرحومان سید حیدر طاهری، حاج سید عیسی جزایری، حاج علی اکبر رحیمی وحاج آقا روح اله کمالوند فرا گرفت. سپس برای ادامه و تکمیل تحصیلات راهی بروجرد شد و در حوزه علمیه آن شهر که زیر نظر مرحوم آیت اله بروجردی (ره) اداره می شد حضور پیدا کرد. وی در مدت یکسال و نیم اقامت خود در آن شهر، به تکمیل بقیه دروس سطح، نزد استادانی چون حاج شیخ حسن کمره ای، حاج شیخ علی عرب، حاج میرزا لطف اله فقهی، حاج میرزا علی اصغر جنانی و حاج شیخ احمد فیض پرداخت.

حجه الاسلام حمید عیدی در سال ۱۳۳۰خورشیدی که مرحوم آیت اله کمالوند از جانب مرحوم بروجردی اجازه تأسیس حوزه علمیه در شهر خرم آباد را یافته بودند همراه با ایشان به خرم آباد آمد و در تأسیس حوزه با وی همکاری و به کار تحصیل و تدریس پرداخت.

معظم له عیدی چندی بعد در دانشکده الهیات و معارف اسلامی پذیرفته و در سال ۱۳۳۶ خورشیدی موفق به درجه لیسانس در رشته معقول از آن دانشکده شد. وی پس از بازگشت از قم و همزمان با تأسیس حوزه علمیه کمالیه در خرم آباد، مدت دو سال در حوزه درس خارج فقه مرحوم کمالوند حضور پیدا کرد و از محضر علمی و معنوی آن بزرگوار استفاده کرد. معظم له، با ادامه تحصیل در دوره دکترای و گذراندن رساله بررسی «نظرات انتقادی ابوالبرکات بغدادی بر آراء و عقاید فلسفی ابوعلی سینا» زیر نظر استاد جواد مصلح، در سال ۱۳۴۹ به دریافت درجه دکتری در رشته معقول نایل آمد.

دکتر عیدی در سال ۱۳۶۰ خورشیدی با بیش از سی سال خدمت پر افتخار فرهنگی بازنشسته شد و در پی آن در دانشگاه لرستان به تدریس علوم و معارف اسلامی مشغول شد. وی ضمن حفظ ساعات تدریس، نمایندگی ولی فقیه در مراکز علمی و دانشگاههای لرستان را عهده دار بود و نیز سالها دروس مکاسب، کفایه و فلسفه کتاب منظوم را در حوزه علمیه کمالیه خرم آباد تدریس می کرد.

حجه الاسلام حمید عیدی، بیش از پنجاه سال از عمر شریف و پر برکت خود را وقف خدمت به فرهنگ و تعلیم و تربیت فرزندان و جوانان این خطه از کشور کرده و با فعالیت های حوزوی و کار منبری به ترویج و تبلیغ احکام دین و شریعت و ارشاد مردم پرداخت.

ایشان علاوه بر کار تدریس و تعلیم، خدمات و فعالیت های فرهنگی و مذهبی دیگری چون همکاری در تأسیس حوزه علمیه کمالیه خرم آباد، دانشگاه لرستان، کار منبری و موعظه، تشکیل جلسات قرائت و تفسیر قرآن و سفر های متعدد به بخش های مختلف استان، چون کوهدشت و نورآباد به مناسبت های گوناگون و به منظور تبلیغات امور دینی و ارشاد مردم انجام داده است. کتاب «بررسی نظرات انتقادی ابوالبرکات بغدادی بر آراء و عقاید ابوعلی سینا» پایان نامه دوره دکتری و تنها اثر تألیفی اوست که چاپ و منتشر شده است.سرانجام پس از سال ها تلاش و مجاهدت علمی در ۹ اسفند سال ۱۳۹۵ هجری شمسی چشم از جهان فرو بست.

انتهای پیام/