چگونه ماینر غیرمجاز را شناسایی کنیم؟
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: گزارشات مردمی در سال جاری منجر به کشف و ضبط ۴۱۵ دستگاه ماینر (استخراج رمز ارز) غیرمجاز در۲۷ نقطه استان شده است.
به گزارش همای سعادت،مهران امیری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این ماینرها با ارزش ریالی ۱۱۰ میلیارد ریالی انرژی معادل سه میلیون و ۷۰۰ هزار کیلووات ساعت مصرف می کردند، در حالیکه هر مشترک خانگی سالانه به طور متوسط ۲۰۰ کیلووات مصرف دارد.
وی کشف این ماینرها را معادل شناسایی ۴۱۵ انشعاب غیرمجاز پرمصرف دانست و افزود: بیشترین تعداد ماینر غیرمجاز با حدود ۳۰۰ دستگاه در خرم آباد و با همکاری و کمک نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی و قوه قضاییه کشف و ضبط شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان ادامه داد: پس از شناسایی ماینرها و متخلفان، پرونده تخلفاتی در تعزیرات حکومتی تشکیل و پس از تعیین تکلیف حقوقی، دستگاه های کشف شده به سازمان اموال تملیکی تحویل، برای متخلف، هزینه برق مصرفی با نرخ مجاز رمزارز محاسبه و صورتحساب صادر و همچنین خسارات وارده به شبکه برق از او دریافت میشود.
امیری با یادآوری اینکه متخلف برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی میشود، تاکید کرد: علاوه بر قطع انشعاب متخلف، کنتور هوشمند قابل قطع از راه دور و خارج از دسترس با هزینه فرد متخلف نصب و حتی در صورت تکرار انشعاب او جمع آوری و ابطال خواهد شد.
سوت زنی سارقان برق
وی اضافه کرد: با توجه به مصرف بالای ماینرهای غیرمجاز و خسارت این دستگاه ها به شبکه برق رسانی، صنعت برق به ازای گزارش هر دستگاه ماینر غیر مجاز، مبلغ ۱۰ میلیون ریال و برای گزارش مزارع بزرگ تر تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال پاداش میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان همچنین اظهار داشت: شهروندان متعهد میتوانند از طریق سامانه پیامکی توانیر به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ گزارشهای خود را درباره ماینرهای غیرمجاز ارسال کرده و پاداش دریافت کنند.
امیری با تاکید بر اینکه اطلاعات عاملان شناسایی و شهروندان در این خصوص کاملا محرمانه حفظ می شود، یادآور شد: تاکنون در استان ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال پاداش به گزارش دهندگان این تخلفات پرداخت شده که بیشترین میزان مربوط به شناسایی و گزارش ۱۸ دستگاه ماینر بوده است.
وی ادامه داد: همچنین شهروندان می توانند ماینرهای غیرقانونی شناسایی شده را از طریق مراجعه به سامانه https://www.tavanir.org.ir گزارش دهند تا پس از صحت سنجی و کشف توسط توانیر و دستگاه های نظامی، انتظامی و قضایی، پاداش آنها پرداخت شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان تصریح کرد: با توجه به بررسی های انجام شده در خصوص بار مصرف و تلفات برق، پیش بینی می شود تا پایان امسال ۱۵۰ دستگاه غیرمجاز دیگر کشف و ضبط شود.
امیری همچنین گفت: چهار هزار و ۱۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده در استان طی پنج سال گذشته در انبارها وجود داشت که با نظارت دستگاه های مربوطه امحا شده است.
مردم چگونه ماینرهای غیرمجاز را شناسایی کنند؟
وی در خصوص نحوه شناسایی ماینرهای غیرمجاز اظهار داشت: این دستگاه ها تولید صدای مزاحم دارند و می توان از طریق صدا آنها را شناسایی کرد، همچنین کابل های برقی که از شبکه توزیع برای استفاده ماینر به صورت جداگانه مورد استفاده قرار گرفته به خوبی قابل رویت و شناسایی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: تعداد بسیاری از این دستگاه های غیرمجاز در حومه شهرها، مزارع و ساختمان های خارج شهر است که تردد کمتری به آن مناطق می شود، بنابراین از شهروندان انتظار می رود در صورت مشاهده موارد گفته شده در این مناطق، مراتب را با توانیر در میان بگذارند.
امیری افزود: برخی افراد که در گوشی تلفن همراه خود کیف پول الکترونیکی دارند، بطور عمدی و یا سهوی بر اثر غفلت خود یا بازی کودکان با موبایل، به عنوان استخراج کننده رمز ارز غیرمجاز شناخته می شوند.
وی در خصوص اقدامات توانیر برای شناسایی ماینر غیرمجاز ادامه داد: بررسی منحنیهای مصرف شبکههای برق نشان از افزایش بار شبکه دارد، در حالیکه دلیلی برای افزایش بار وجود ندارد و مشترک جدید و یا درخواست جدیدی اضافه نشده است، ولی روند رو به رشد بار از شرایط نرمال خارج است که در چنین شرایطی ماینرهای غیرمجاز یکی از متهمان اصلی افزایش رشد بار در شبکه هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: در چنین مواردی بازدید و آمپرگیری شبکه انجام و مشخص می شود بار بالایی دارد که کارشناسان فنی پس از اطمینان، نسبت به شناسایی دقیق محل مصرف برق غیرمجاز و ماینرها اقدام می کنند.
خسارت ماینرها به شبکه برق
امیری با بیان اینکه متخلفان برای دریافت دلار سرمایه ملی را هدر می دهند، افزود: استفاده طولانی مدت از ماینر غیرمجاز موجب تضعیف و فرسودگی شبکه برق می شود و در مواردی یک شبکه با ظرفیت ۲۰ کیلوولت و ۲۱۰ آمپر در اوج مصرف، زیربار ۲۸۰ تا ۲۹۰ آمپری قرار می گیرد و از بین می رود.
وی ادامه داد: عمر ۳۰ ساله کابل برق در این شرایط به ۱۰ سال کاهش و موجب تحمیل هزینه های بازسازی و اصلاح شبکه به صنعت برق کشور می شود، چراکه سیم کابل های برق خاصیت رسانایی خود را از دست داده و باید تعویض شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان اظهار داشت: رصد مستمر و پایش نقاط مصرف برق، تعیین مراکز مشخص و قانونی برای استخراج رمزارز، تعیین پاداش برای معرفی مراکز غیرقانونی استخراج و تدوین تعرفههای پلکانی برق برای جلوگیری از مصارف مازاد از جمله اقدام های وزارت نیرو برای جلوگیری از مصرف غیرمجاز برق توسط مراکز استخراج رمزارز است.
امیری یادآور شد: قطع اجباری برق مشترکان خانگی و صنعتی به دلیل استفاده غیرمجاز از ماینرها و افزایش مصرف، اجتناب ناپذیر است، بنابراین از شهروندان درخواست می شود صنعت برق کشور را در شناسایی متخلفان و ماینرهای غیرمجاز یاری کنند.
وی اضافه کرد: دستگاههای رمز ارز باعث خسارات به شبکه برق و ایجاد نوسانات، ضعف ولتاژ و در نهایت سوختن تجهیزات وسایل مشترکان همجوار محل رمز ارز میشود که هوشیاری شهروندان در شناسایی و گزارش این تخلف، بسیار کمک کننده خواهد بود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰