احتکار و گران فروشی در شرایط جنگی
با ورود به شرایط خاص کشور طی چند روز اخیر، شاهد تحرکاتی شامل گران فروشی و احتکار کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم هستیم.
یادداشت-گرانفروشی های علنی روزهای اخیر هشداری جدی است برای جامعه بحرانی امروز که اگر این وضعیت امروز کنترل نشود قطعا در مراحل بعدی سخت تر و غیرممکن خواهدبود.
جنگ و بحرانهای مشابه به طور طبیعی موجب اختلال در عرضه و تقاضای کالاها و خدمات میشود. در چنین شرایطی، برخی افراد و گروهها برای کسب سود بیشتر به اقدامات سودجویانه مانند احتکار کالا روی میآورند.
این رفتار نه تنها از لحاظ اخلاقی و انسانی ناپسند است، بلکه میتواند بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را تشدید کند. نقش مردم در جلوگیری از مشکلات اقتصادی و کوتاه کردن دست سودجویان در زمان جنگ حائز اهمیت است، خرید مسئولانه، مردم باید از خرید بیش از نیاز خودداری کرده و به دیگران فرصت دسترسی به کالاها را بدهند.
همچنین شهروندان میتوانند تخلفات اقتصادی نظیر احتکار را به نهادهای نظارتی گزارش دهند. آگاهیبخشی اجتماعی یکی از راه های که مردم می توانند برای جلوگیری از مشکلات اقتصادی و کوتاه سازی دست سودجویان انجام دهند ترویج فرهنگ همکاری و همبستگی میان مردم و تشویق به رفتارهای اخلاقی در شرایط بحرانی است، همکاری با نهادهای نظارتی از دیگر راه ها است، مردم میتوانند در کشف و شناسایی سودجویان اقتصادی با نهادهای نظارتی همکاری کنند.
برای جلوگیری از احتکار در شرایط فعلی کشور، باید بدانیم که خرید بر اساس نیاز واقعی و از خرید هیجانی کنیم، فقط کالاهای مورد نیاز خانواده را تهیه شود تا تقاضای کاذب بازار کاهش یابد، اگر افزایش قیمت یا نبود کالایی را در فروشگاه یا انبار مشاهده کردیم، آن را به نهادهای ناظر (سازمان حمایت، تعزیرات، صمت) گزارش کنیم.
برای جلوگیری از احتکار در شرایط فعلی کشور، باید بدانیم که خرید بر اساس نیاز واقعی و از خرید هیجانی کنیم، فقط کالاهای مورد نیاز خانواده را تهیه شود تا تقاضای کاذب بازار کاهش یابد، اگر افزایش قیمت یا نبود کالایی را در فروشگاه یا انبار مشاهده کردیم، آن را به نهادهای ناظر (سازمان حمایت، تعزیرات، صمت) گزارش کنیم.سازمانهای نظارتی نیز باید نظارت را بیشتر و جرایم افراد خاطی را تشدید نمایند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰