معاون امور هنری وزارت فرهنگ:

انتظار اصلی گشایش در حوزه فرهنگی و هنری است

معاون امور هنری وزارت فرهنگ گفت:انتظار اصلی گشایش در حوزه فرهنگی و هنری است.

به گزارش همای سعادت،مراسم معارفه معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز شنبه (۱۲ آبان) با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و برخی از مدیران معاونت امور هنری برگزار شد.

نادره رضایی در این مراسم گفت:صمیمانه از دکتر صالحی بابت اعتمادشان تشکر می‌کنم، امیدوار هستم تمام تلاشمان را برای صیانت از این اعتماد به کار گیریم علاوه بر آن به آقای سالاری نیز خداقوت عرض می‌کنم.

وی افزود:بار مسئولیت در شرایطی بسیار سخت و پیچیده بر دوش بنده قرار گرفته است، کشور با تهدیدهایی مواجه است که مرتبا فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را متأثر می‌کند از طرفی اجتناب ناپذیر است که راه برون رفتی برگزینیم و به همین دلیل باید ابزار و رویکرد جدید و بهینه‌ای را انتخاب کنیم.

رضایی تصریح کرد: از راه بیان آرزوها و لفاظی بدون اراده معطوف در عمل و نه با جدال های بی اساس نمی‌توانیم اهدافمان را محقق کنیم، مطالعات اجتماعی امروز و آینده را برای ما‌ روشن می‌کند. براساس آخرین نظر سنجی سه چالش جدی در این حوزه داریم اول روند فزاینده کاهش سرمایه اجتماعی، دوم عدم پایبندی جامعه به مسائل دینی و سوم کاهش تعلق‌خاطر به ایران.

معاون امور هنری وزارت‌ فرهنگ با بیان اینکه همین نظر سنجی می گوید مردم به تغییر اجتماعی بیشتر از بهبود وضعیت اقتصادی امیدوار هستند، گفت: انتظار اصلی گشایش در حوزه اجتماعی، در حوزه فرهنگی و هنری است که هم ظرفیت به شمار می‌رود ‌و هم سختی‌های خاص خودش را دارد.

وی افزود: ما مسئول هستیم و می توانیم در کنار سختی ها و تنگناها از این ظرفیت مهم که مردم آن را نقطه‌ای برای امیدواری می‌دانند استفاده کنیم.

رضایی تصریح کرد: بررسی هایی که انجام داده‌ام و آنچه که تجربه من در عرصه اجتماعی و فرهنگی نشان داده، این است که راهی جز افق گشایی نداریم و باید سطح امیدواری جامعه را افزایش دهیم البته کاری بسیار دشوار ولی شدنی است.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ با تاکید بر اینکه مدیران این حوزه باید به لوازمی جدید مجهز شوند، گفت: باید رویکردی نو برگزینیم؛ ابر پروژه ما در این دوره ذیل اقتصاد هنر تعریف می‌شود و قابلیتی ایجاد می‌کند که رویکردهای نو را در این حوزه همراه کنیم.

وی افزود: افزایش امید مردم از منظر اجتماعی، فرهنگی و هنری با به کارگیری رویکردهای نو است و نه ایده های بر روی کاغذ چرا که دنیا از آنها روی برگردانده است، در همین راستا به ایده‌های بدیعِ عمل شده و ظرفیت‌ هایی که بشود در شرایط کنونی از آنها بهره برد باید توجه کرد.

رضایی تصریح کرد: با بررسی تجربه‌ها در سال های گذشته از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی درمی‌یابیم به نقش آفرینان جدید در حوزه فرهنگی نیاز داریم و باید اعتماد کاسته شده و از دست رفته را بازگردانیم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این مسیر به ظرفیت های جامعه مدنی و بخش خصوص نیاز داریم؛ بودجه فضای فرهنگی_هنری کم است اما می توانیم از ظرفیت نهادهای عمومی و بخش خصوصی بهره ببریم.

وی افزود: نیاز داریم افراد سرآمد را برگردانیم. بدون بزرگان راه به جایی نخواهیم برد و برای آن باید تلاش و تواضع کنیم که به نظر من عایدی زیادی نصیب عرصه فرهنگ و هنر می‌شود.

رضایی تصریح کرد: باید کمک کنیم پیشکسوتان و برجستگان بازگردند، هنر اندیشه ورز را تقویت و از ابتذال کم کنیم؛ تلاش کنیم به جای تمرکز بر کمیت به کیفیت توجه کنیم، کم انجام بدهیم اما عمیق و‌ موثر، انشالله به روزی برسیم که اهداف کمی و کیفی را محقق کنیم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرار مغزها لزوما معطوف به نخبگان علمی، سرمایه‌دارها و سرمایه گذارها نیست فرار مغزها در حوزه فرهنگی و هنری هم هست که خسران بیشتری دارد اما کمتر به آن توجه می شود. باید گسست نسلی را ترمیم کنیم، از ظرفیت نسل جدید بهره ببریم، خودمان را به آنها نزدیک کنیم و از این نترسیم که آنها ابزارهایی را بلد هستند ولی ما نه، در زیست بوم فن‌آوری، فضای مجازی و ضرورت تحولات تکنولوژی در حوزه هنر باید تلاش کنیم، چراکه اگر اینها را در خودمان تقویت نکنیم نمی توانیم از ظرفیت نسل جدید بهره ببریم.

وی افزود: باید در کنار تغییراتِ به اندازه در رویکردهای پیشین، با تاکید بر اصالت و تمدن ایرانی_ اسلامی و تقویت هویت ملی و میراثی ایران، خودمان را به فتح قله های جلوه‌های هنر معاصر نزدیک کنیم و از فاصله هنر سنتی و جلوه های مدرن بکاهیم.

انتهای پیام/