تجلیل از “علی حیدری” استاد تمام دانشگاه لرستان
همای سعادت-مراسم تجلیل از پروفسور حیدری در زمانی برگزار شد که جامعه ما با این نوع مراسمات فاصله معناداری گرفته، این مراسم ارزشمند شاید شروع مبارکی باشد در جریان تجلیل و تقدیر از بزرگان اهل علم و ادب جامعه بزرگ ایران و خطه با فرهنگ لرستان محروم گشته دست سیاستمداران کم توجه به مسائل علمی و فرهنگی…؟حیدری استاد تمام رشته ادبیات فارسی و از اساتید برجسته و فرهیخته ادبیات ایران است که برای اساتید و دانشحویان این رشته در استان لرستان غنیمتی بی نظیر و نامی پر آوازه و بسیار آشناست.
پروفسور حیدری استادی بزرگ در جایگاه علمی و شخصیتی، همچنین شخصیتی کم نظیر از نظر فرهنگی اجتماعی است. ایشان در بعد علم ادبیات آمیخته با تواضع و فروتنی و زبان زد اساتید و دانشجویان دانشگاههای لرستان و دوستان است در عرصه علمی در لرستان بی بدیل، در ایران کم نظیر است. وی از وجهه اجتماعی فرهنگی بسیار بالایی در لرستان برخوردار است، همچنین از محبوب ترین، مجرب ترین و مسلط ترین شخصیت های علمی دانشگاه لرستان است.
اصل موضوع:مسئولین جهاد دانشگاهی استان لرستان در تاریخ بیست سوم مرداد ماه ۴۰۳ در قالب یک جلسه ی با کیفیت و وزین علمی فرهنگی ادبی از پروفسور علی حیدری( ایلامی) استاد تمام ادبیات تجلیل کردند. بوده، هست و خواهد بود که تمدن غنی علمی، ادبی، فرهنگی جامعه جهانی نزد ایلامیان و ایرانیان در جغرافیای غنی و زیبای ایران است.باید اعتراف کرد؛ ایران در عرصه های مختلف بویژه در عرصه علم و ادب و هنر در گذشته وحال مدیون خطه عالم پرور ایلامیان و مادها و هخامنشیان است و لرها و کردها از نژاد ماد و پارسند و قسمت اعظم و مهمی از افتخارات ایران نزد ایلامیان و لرها و کردهاست.در جلسه کم نظیر مزبور از نظر کیفیت که با حضور اساتید بزرگ و برجسته دانشگاه لرستان و دیگر افراد آگاه به مسائل علمی فرهنگی و عوامل زحمت کش خبرنگاری، روزنامه نگاران، صدا و سیما برگزار شد.
علی حیدری استاد برجسته ادبیات، مورد تجلیل قرار گرفت و لوح تقدیر دریافت کرد.در جلسه فوق اساتید برجسته و ارزشمند لرستان و ایران همچون دکتر فتح الهی از این سنت ارزشمند تجلیل و تقدبر از بزرگان علمی بخصوص علم ادبیات یاد کرد در خصوص شخصیت حیدری که حدود ۲۷ سال در دانشگاه زحمت فراوان کشیده است بیاناتی فصیح داستند و گفت؛ دانش علمی حیدری بر پیشانی تاریخ ادبیات لرستان و ایران میدرخشد و مقالات پر محتوای این مرد فرهیخته در اکثر نشریات، بیش از صدها مقاله به چاپ رسیده است وی به شناخت عمیق استاد حیدری در رابطه با حافظ شناسی اشاره کرد و اشاره کرد که استاد حیدری در زمینه حافظ شناسی تبحر عالی دارد همچنین در زمینه خافاتی، عمیق وی را میشناسند در زمینه آثار و اشعار او تسلط دارند.فتح الهی ویژگی های اخلافی فروتنی علی حیدری را کم نظیر توصیف کردند و بیان کرد که حیدری در زمینه دانش ادببات فارسی به شکل جامع علمی بی نظیر و از مفاخر ادبی استان لرستان است.وی گفت:حیدری انسانی دقیق است و موشکافانه به جریان علم و ادبیات می پردازد و شاید این عمل، وی را از دیگر اساتید متمایزتر می کند.
سخنران دوم دکتر سپهوند گفت:استاد حیدری از مفاخر علمی لرستان است. ایشان از اوان جوانی با جسارت و دانش خود براحتی صاحب کرسی در دانشگاه لرستان شدند و قابل تامل و توجه ویژه است.
سخنران سوم دکتر صحرایی از اساتید فرهیخته دانشگاه لرستان، در خصوص جلسه چنین گفت؛ وی با بیان قدردانی از این سنت جهاد دانشگاهی یاد کرد و از اساتید دانشگاه که در جلسه فوق حضور داشتند تقدیر کرد.صحرایی در رابطه با شخصیت علمی استاد حیدری گفت: ایشان در زمینه های آموزشی و پژوهشی بسیار کوشا و دقیق هستند همیشه دغدغه مند ادبیات ایران است در واقع باید گفت وی دقیق النظر است و نظرات ایشان برای دانشجویان راهگشاست. بنابراین وجود ایشان از هر جهت بویژه در حوزه آموزش و پژوهش سرآمدند.
چهارمین مهمان جلسه دکتر عالی پور یکی از فرهیختگان دانشگاه لرستان، در رابطه با وجود مبارک دکتر حیدری چنین بیان کرد:حیدری سُمبل اخلاق و دقت نظر و استاد نظم ادببات فارسی خاقانی است، تواضع و فروتنی این استاد بزرگ بهترین ویژگی انسانی است که دیگران را مجذوب خویش کرده است.عالی پور در ادامه گفت؛ امید واریم ادبیات استان کما کان با حضور ایشان در سطح کشور پیشرو و موفق باشد.
دیگر مدعو جلسه دکتر بازگیر بود و ایشان به شخصیت حیدری پرداخت، با بیان خاطره ای از ایشان تقدیر کرد و گفت:خاطره پایان نامه دکترای خویش را فراموش نمیکنم که تا نیمه شب مینوشتم و فایل آنرا خدمت استاد حیدری ایمیل میکردم، ایشان هم در آن ساعات نیمه شب آنرا تصحیح و تا قبل از صبح انرا کامت میکردند وی حق استادی بر گردن من دارند برای همیشه استاد من هستند
دیگر سخنران جلسه فوق دکتر اسماعیل بهرامی از اساتید بنام لرستان در خصوص حیدری چنین گفت: آشنایی بنده با استاد حیدری در دانشگاه علامه طباطبایی تهران بود و ایشان یکی از بزرگان استاد ادبیات فارسی است، دکتر حیدری با ژرف اندیشی خود در رابطه با ادبیات فارسی چهره ای ممتاز و منحصر به فرد از خود نشان داده اند این چهره در تاریخ فرهنگی ادبی لرستان ثبت و ضبط خواهد شد. دکتر بهرامی از خانواده ایشان بویژه همسر بزرگوار و فرهیخته دکتر حیدری تقدیر کردند و گفتند در پشت صحنه زندگی، مردان موفق قطعا یک همسر همراه، همیار و همگام نقش آفرینی میکند اگر جنین نباشد بعید میدانم بدون همگامی و همراهی همسر، هیج مردی بتواند در عرصه های مختلف موفق شود. دکتر بهرامی گفت دوره کارشناسی و دانشجویی دکترا افتخار رفاقت با ایشان را داشتم. بیان کرد که دکتر حیدری؛ کل دیوان حافظ را حفظ است و این مرد حافظ، دیوان حافظ بی بدیل و ارزشمند است.
دیگر سخنران جلسه جناب حسن رضا چگنی از فرهنگیان پیشکسوت و فرهیختگان خطه لرستان است وی در مورد شخصیت استاد حیدری چنین بیان کرد:من افتخار شاگردی استاد حیدری را در پرونده دانشجویی خود دارم و ایشان از هوش ذکاوت برتر و عجیبی برخوردارند.از نظر شاهنامه دانی و تجزیه و تحلیل اشعار وزین حکیم ابولقاسم فردوسی کم نظیر است. بنابراین من نوعی، تا بحال که استاد ادبیات برتر از ایشان ندیده ام، ایشان بسیار متواضع و خاکی هستند.این تواضع و فروتنی وی به جذابیت شخصیتی ایشان می افزاید، بهرامی گفت؛ استاد حیدری داور پایان نامه من بودند در زمان پایان نامه ضمن اینکه رفیق بودیم ولی بسیار جدی برخورد میکرد، باید اعتراف کنم که دانش و شناخت ادبیات محلی (لری کردی و لکی زاکرس نشینان)، ایشان مثال زدنی است. حسن رضا چگنی هم از خانواده حیدری تقدیر کردند و گفت موفقیت هر مردی مدیون همسرش میباشد و قطعا همسر ایشان هم از فرهیختگان جامعه ما می باشند.
میرزایی مطلق دیگر سخنران جلسه گفت: استاد علی حیدری اظهر من الشمس است و برای من یکی از بزرگان اهل ادبیات و فرهنگ غنی فارسی است جامعه ما باید به چنین شخصیتهای ارزشمندی افتخار کند. دکتر میرزایی در پایان سخنان خود به خاطره ای خوب و شیرین از دکتر حیدری اشاره کرد و وی را مردی خوش قلب با دانش انسان دوست و فروتن معرفی کردند.
آخرین سخنران: دکتر نوری یکی از بزرگان اهل ادب، فرهنگ و استاد پر آوازه لرستان با سخنان پر محتوا و وزین خود به شخصیت علمی حیدری پرداخت و گفت: کمالاتی از ایشان دیده ام که بدون اعراق از نظر گسترش علمی و خلق علمی کم نظیر است وجود این شخصیت علمی فرهنگی برای جامعه ما بویژه لرستان نعمتی کم نظیر است. دکتر نوری گفت؛ دوست و برادری که در عرصه آموزش و ترویج و توسعه ادبیات در دانشگاه لرستان در پرورش دانشجویان بال و پر سوخته است و موفق، قطعا دکتر حیدری بود. چرا که طوری مدیریت میکرد که دانشجو به سمت علم حرکت کند و در بین دانشحویان که آینده سازان جامعه ما هستند ایجاد انگیره میکردند. وی گفت؛ دکتر حیدری در برخورد با دانشجویان در امر مقالات، راهنمای اساتید و دانشجویان بود و همیشه گره گشای دانشگاه است دکتر نوری بیان کرد که دکتر حیدری در واقع رکن رکین و ستون محکم گروه ادبیات فارسی در دانشگاه لرستان هستند.
دیدگاه نگارنده متن، در خصوص شخصیت پروفسور علی حیدری:اگر بخواهم شخصیت پروفسور حیدری را در چند جمله بیان کنم باید اعتراف کنم ایشان در تمام ابعاد شخصیتی خود موفق بوده که چنین درخشان است و جامعه ما به وجود این شخصیت فرزانه و بزرگ که محوریت وجود فکری اش صداقت، تواضع، فروتنی و انتشار علم ادبیات و فرهنگ است باید به این شخصیت عزیز ببالیم.
اسماعیل نایب زاده طولابی -روزنامه نگار
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰