تولید ۲۴ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
رئیس جهاد کشاورزی لرستان از تولید ۲۴ هزار تن گیاهان دارویی در استان خبر داد.
به گزارش همای سعادت،سید عماد شاهرخی عصر امروز در کارگاه آموزشی پیشرانان توسعه کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: با توجهبه مستعد بودن اراضی استان، تأثیر مثبت در تناوب زراعی و کشاورزی حفاظتی، افزایش تولید و توجیه اقتصادی بالا درصدد هستیم لرستان را به پایتخت گیاهان دارویی کشور تبدیل کنیم
وی افزود:طی ۲ سال گذشته سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان، از ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار به ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده یعنی حدود ۲ هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده و ۲۴ هزار تن تولید در این بخش وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی،گفت:در حال حاضر ۶ هزار هکتار اراضی مستعد نیز شناسایی شده که قابلیت کشت گیاهان دارویی را دارد و همزمان اقدامات خوبی در حوزه فراوری، بستهبندی و صادرات این محصولات صورتگرفته است.
شاهرخی افزود: مهمترین کاری که میتوان در این حوزه انجام داد آموزش، ترویج و انتقالیافتههای نوین علمی به بهرهبرداران بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اهمیت انتقالیافتههای نوین علمی به مزارع یادآور شد در سال گذشته موفقیتهای خوبی در استان داشتیم بهعنوان مثال در حوزه تولید گندم آبی، کشاورزان پیشروی لرستانی توانستند ۱۲ تن در هکتار محصول برداشت کنند و بسیاری از کشاورزان عملکرد بالای ۸ تن در هکتار داشتند در حالی که میانگین کشوری بین ۴.۵ تا ۵ تن در هکتار بود.
شاهرخی یادآور شد:مقام معظم رهبری امسال را سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردهاند و این مسئولیت ما را صدچندان میکند.
وی ادامه داد:ما در برنامه هفتم توسعه رشد ۵.۵ درصدی را برای بخش کشاورزی در نظر گرفتهایم یعنی بهرهوری باید از ۱.۵ درصد به ۲.۶ درصد برسد.همچنین برآورد شده کشور تا سال ۱۴۰۳ به ۱۸۰ میلیون تن مواد غذایی نیاز دارد یعنی باید از ۱۲۵ میلیون تن تولید فعلی به ۱۸۰ میلیون تن برسیم و این در حالی است که پیشبینیشده منابع آبی نیز روند کاهشی خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تأکید کرد: استان ظرفیتهای زیادی برای توسعه کشت گیاهان دارویی دارد و میتوان با استفاده از تجارب اساتید این حوزه و باتوجهبه توپوگرافی منطقه، برنامه مدونی جهت توسعه کشت گیاهان دارویی حتی در زیر اشکوب عرصههای منابع طبیعی طراحی کرد.
مقام مسئول تأکید کرد: طبق برنامه هفتم، پیشبینی شده به ۹۰درصد خودکفایی محصولات غذایی و اساسی برسیم که این امر با پیگیری و برنامهریزی دقیق مسئولان این حوزه با رویکرد جهشی و تعیین برش استانی و شهرستانی محقق خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰