طغیان آفات برگ خوار بلوط در جنگل های لرستان

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع مرکز تحقیقات لرستان از طغیان انفجاری آفات برگ خوار بلوط در عرصه‌های جنگلی استان خبر داد.

به گزارش همای سعادت،مجید توکلی در این باره توضیح داد: بر اساس بازدید های انجام گرفته در هفته‌های دوم و سوم فرودین ماه سال جاری، طغیان گسترده آفات برگخوار بلوط در بعضی از مناطق جنگلی استان مشاهده شد.

وی تصریح کرد:این آفات از جمله پروانه جوانه‌خوار سبز بلوط و سایر گونه‌های مخرب برگخوارند، که با سرعت چشمگیری در حال گسترش هستند و موجب برگخواری شدید، ضعف درختان و اختلال در اکوسیستم جنگلی می شوند.

مجری طرح ملی پایش آفات و بیماریهای حوزه رویشی زاگرس با تاکید بر پایش دقیق و مستمر مناطق آلوده به ‌منظور شناسایی عوامل برگخوار و ارزیابی میزان خسارت و تدوین راهکارهای مؤثر گفت:جمعیت آفات برگخوار در مناطق مختلف استان از جمله مله شبانان،آبشار نوژیان به سمت کِشوَر،کَلدَر، دره اناران، حیه و قلعه نر و و سایر نقاط مستعد به‌ویژه در نواحی که دارای تراکم بالای درختان بلوط است، با افزایش سریع روبه هستند.

توکلی برگخواری شدید و کاهش توان فتوسنتزی درختان بلوط را از مهمترین علل خسارت آفت عنوان کرد و افزود:ضعف عمومی جنگل مهم ترین پیامد این گروه از آفات جنگلی است و احتمال گسترش آفات به مناطق مجاور در صورت عدم اجرای اقدامات کنترلی به‌موقع وجود دارد که با توجه به شدت طغیان،ضرورت اقدام فوری و هماهنگی بین نهادهای مرتبط برای کنترل و کاهش آسیب‌های احتمالی به جنگل‌های بلوط احساس می‌شود.

انتهای پیام/