پیام مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان به مناسبت روز جهانی آب

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان، به مناسبت سوم فروردین روز جهانی آب،پیامی را صادر کرد.

به گزارش همای سعادت،داریوش حسن نژاد، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان با تبریک فرا رسیدن سال جدید و عید باستانی نوروز، به مناسبت سوم فروردین مصادف با ۲۲ مارس، روز جهانی آب، پیامی را صادر کرد.

متن پیام بدین شرح است؛

وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْکَنَّاهُ فِی الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ
و از آسمان، آبی به اندازه معین نازل کردیم؛ و آن را در زمین (در جایگاه مخصوصی) ساکن نمودیم؛ و ما بر از بین بردن آن کاملا قادریم.

نوروز یکی از مهمترین مراسمی است که بیشترین پیوند را با آب داشته و جشن ها وآداب فراوانی در این زمینه از ایران باستان تا کنون بر جای مانده است. جشن آب پاشان و نوروز رودها که برای لایروبی و پاکسازی نهرها، چشمه ها و رودها از آلودگی انجام می شده است از جمله این مراسمات است که هم اکنون هم در برخی از نقاط کشورمان برگزار می شود.

دردوران باستان به دلیل مقدس بودن و احترام فراوان ایرانیان به آب، مردم با دانش بالا و بهره گیری از فناوری های عصرخود توانستند بهترین استفاده را از منابع آب زیرزمینی و بارش ها با ساخت بادگیرها و یخچال ها انجام دهند و منابع آبی را کنترل و مدیریت کنند. امروزه آب یکی از بزرگترین چالشهای قرن حاضـر بشـریت اسـت کـه مـی توانـد سرمنشـأ بسیاری از تغییرات جهـان قـرار گیـرد. نبود توازن بین منابع و مصارف آب در بسیاری از نقاط به ویژه در هنگام خشکسالی، مشکل کم آبی را به بحران تبدیل کرده است. هنگامی که این عدم تعادل با مجموعه راهکارهای مدیریتی قابل مهار نباشد، زبان تفاهم در بخش آب در ابعاد محلی، منطقه ای، ملی و جهانی مبدل به زبان خصم و دشمنی خواهد شد. از سوی دیگر نداشتن تعادل در منابع آبی علاوه بر محدودیت طبیعی منابع، ناشی از اقدامات و فعالیتهای بشری بر روی این منابع کم نظیر می باشد که نیاز به زبان مشترک برای رسیدن به فرهنگ استفاده صحیح از منابع آب را دو چندان می کند.

شعار روز جهانی آب در سال ۱۴۰۳، آب برای صلح نامیده شده است که پیام این شعار می تواند بشریت را به مشارکت در کاهش چالش های این سرمایه جهانی ارزشمند سوق دهد و نوید بخش همکاری آگاهانه و سهیم شدن فعالانه همه افراد روی کره زمین برای کاهش فقر آب و غذا و برقرای آشتی و دوستی بین جوامع برای کمک های انسان دوستانه به کشورهای توسعه نیافته باشد. استفاده از ظرفیت هایی مانندآب‌شیرین‌کن‌ها، بهره‌برداری از آب‌های مرزی، تصفیه مجدد فاضلاب، فناورهای نوین کشاورزی، اصلاح الگوی کشت و فرهنگ سازی و آگاهی بخشی از جمله راهکارهای موثربرای رسیدن به اهداف مورد نظر و جلوگیری از بحران آب است. حال که همزمان با سال جدید در ماه مبارک رمضان نیز قرارداریم، با تمسک به آیه های قرآنی و تفکر عمیق در معانی، از این نعمت خدادادی محافظت کنیم و همگان را به استفاده صحیح از این منابع ارزشمند توصیه نماییم.

انتهای پیام/