گوشت قربانی را تا ۲۴ ساعت نخورید
رئیس اداره بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم تهیه دامها از مراکز تحتنظارت سازمان دامپزشکی، گفت:گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود.
به گزارش همای سعادت به نقل از تسنیم،محمد زینلی با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای ذبح دام تأکید و اظهار داشت: درخواست ما از مردم این است که دام را از مراکز مجاز و تائید شده توسط سازمان دامپزشکی تهیه کنند. میادین مجاز عرضه دام در شهرها و مناطق مختلف، مشخصاند و مردم میتوانند به این مراکز مراجعه کرده و دامی که زیر نظر دامپزشکان، به صورت اصولی ذبح شده را خریداری کنند.
وی افزود: اگر ذبح دام بهصورت غیر بهداشتی، در منازل انجام شود، احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند تب خونریزیدهنده کریمه کنگو وجود دارد. این بیماری ویروسی، بیش از دو دهه است که در کشور ما شناسایی شده و جزو بیماریهای بومی محسوب میشود.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو توضیح داد: عامل اصلی انتقال این بیماری، کنهای به نام «کنه هیالوما» است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. این کنه روی بدن دام قرار گرفته و از آن خونخواری میکند. دامی که توسط این کنه آلوده شده، ممکن است حامل ویروس کریمه کنگو یا CCHF باشد، در حالی که علائم خاصی از بیماری در دام دیده نمیشود. در زمان ذبح دام، ترشحات، خون و بافتهای آلوده به ویروس میتوانند منجر به انتقال ویروس به انسان شوند.
این مقام مسئول وزارت بهداشت هشدار داد: اگر این ترشحات از طریق چشم، مخاط یا زخمهای موجود روی پوست وارد بدن افراد شود، میتواند باعث ابتلا به بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو شود. قصابها و افرادی که بدون دستکش اقدام به ذبح میکنند یا روی دست خود زخمی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.
زینلی تصریح کرد: به همه افراد توصیه میشود که دام را از مراکز معتبر خریداری کنند و ذبح دام را نیز در همان مراکز انجام دهند. افرادی که اقدام به ذبح دام میکنند حتماً باید هنگام ذبح، از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، دستکش، عینک و روپوش استفاده کنند. توصیه میکنیم که ذبح دام فقط در مراکز مجاز انجام شود.
رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه گوشت تازه بههیچوجه بلافاصله پس از ذبح دام، مصرف نشود، گفت: گوشت دام ذبح شده، باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا با شکلگیری پدیده جمود نعشی و افت pH و اسیدی شدن گوشت، ویروسها از بین بروند. پس از این مدت، گوشت قابل استفاده خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: طی سالیان گذشته گزارشهای زیادی داشتهایم که زنان خانهدار به دلیل قطعه قطعه کردن گوشت و آلودگی گوشت به ویروس، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند؛ بنابراین داشتن دستکش هنگام تمیز و قطعه قطعه کردن و قرار دادن گوشت در دمای یخچال قبل از مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰