۳۰۰۰ اتباع غیر مجاز از لرستان اخراج شدند
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری دادگستری لرستان گفت:سه هزار اتباع بیگانه غیرمجاز سال گذشته با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی از استان اخراج شدند.
به گزارش همای سعادت،بیژن دارایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه در جنگ تحمیلی رژیم سفاک صهیونیستی آنچه که بیشتر توانست ضربه بزند، نابسامانی اتباع بیگانه بود که به شکل غیرمجاز وارد کشور شده بودند و ما متاسفانه دیدیم که پاسخگوی مهماننوازی و مهمانپذیری ملت ما نبودند.
وی افزود:در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم چه در سطح ملی و چه در استان، ساماندهی این اتباع بیگانه همواره یکی از برنامهها بوده و این دغدغه را دستگاه قضایی همواره احساس کرده است.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری دادگستری لرستان عنوان کرد: سال گذشته با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی حدود ۳ هزار اتباع غیرمجاز از استان اخراج شدند، منتها سال قبل در این راستا خیلی جدیت نبود؛ اما امروز این مسئله بر ما حجت است و شناسایی، ساماندهی و اخراج اتباع بیگانه حتماً در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: از آنجا که امروز بانک اطلاعاتی دقیقی از اتباع بیگانه در استان نداریم به مردم لرستان توصیه میکنیم هرجا با اتباعی مواجه هستند، چه ادعای اقامت مجاز دارند و چه غیرمجاز، به دستگاه متولی و یا از طریق سامانه سجام اطلاع دهند تا این بانک اطلاعاتی را تشکیل دهیم.
دارایی گفت: همچنین کسانی که منازلشان را بهویژه در حاشیه شهرها و روستاها اجاره دادهاند، به دستگاههای متولی اطلاع دهند چون اگر در آن منزل اتفاقی توسط اتباع بیگانه رخ دهد، انگشت اتهام به سمت آنها هم خواهد رفت.
وی تصریح کرد: براساس ماده ۱۸۱ قانون کار بهکارگیری اتباع بیگانه در واحدهای تولیدی و کارگاهها ممنوع است؛ بنابراین مدیران و متولیان دستگاههای خصوصی، دولتی و شرکتی باید به این ماده ۱۸۱ قانون کار توجه ویژهای داشته باشند تا تحت تعقیب کیفری قرار نگیرند.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری دادگستری لرستان در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با برنامههای حوزه پیشگیری از وقوع جرم در استان گفت: مطابق اصل ۱۵۶ قانون اساسی که چه در برنامه ششم و چه هفتم توسعه آمده است، یکی از تکالیف قوه قضائیه، پیشگیری از وقوع جرم است به همین جهت سال ۱۳۹۴ قانونی تحت عنوان «قانون پیشگیری از وقوع جرم» وضع شد.
وی اظهار داشت: در حوزههای مختلف، برنامههای گوناگونی در جهت پیشگیریهای غیرکیفری برنامهریزی شده و در حال پیادهسازی است.
دارایی با تاکید بر اینکه مطالبهگری از دستگاههای مختلف را در دستور کار قرار دادهایم افزود: در هرجایی احساس میکنیم موضوع پیشگیری، کمرونق و کوتاهی اتفاق افتاده است، مداخله میکنیم و از باب مطالبهگری ورود پیدا میکنیم تا بتوانیم مدیریت پیشگیری را به سرانجام برسانیم.
وی عنوان کرد: شورای پیشگیری از وقوع جرم، ظرفیتی است که در استانها به ریاست رئیس کل دادگستری استان و در شهرستانها به ریاست روسای دادگستری تشکیل میشود و مصوبات کاربردی در این شورا داریم.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری دادگستری لرستان بیان کرد: سال گذشته چهار جلسه شورای پیشگیری استان برگزار شد؛ همچنین در شهرستانها ۴۹ جلسه پیشگیری از وقوع جرم داشتیم و امسال نیز به همین ترتیب جلسات در حال برگزاری است.
وی بیان کرد: یکی از کارهای عمدهای که در دستور کار قرار دادیم، بالابردن سطح آگاهیهای عمومی و دانش حقوقی عموم مردم به روشهای مختلف است.
دارایی با اشاره به اجرای «طرح قاضی مدرسه» در لرستان گفت: یکی از اهدافی که دستگاه قضایی از سالیان متمادی دارد دنبال میکند، موضوع تقویت ارتباط با مردم است که در حوزه اجتماعی و پیشگیری نیز ما در قالب چندین برنامه این موضوع را دنبال کردیم و یکی از برنامههای بسیار موفقی که بازتاب بسیار خوبی داشت، طرح قاضی مدرسه بود به این معنا که همکاران ما در مدارس حضور پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۲۳۱ مدرسه از مناطق کمبرخوردار و حاشیهنشین لرستان را تحتپوشش این طرح قرار دادیم، البته آسیبشناسی اولیه این مناطق از قبل انجام شده بود و متناسب با این آسیبها همکاران قضایی ما برای بالابردن سطح آگاهیهای مردم، دانش حقوقی و هشدارهای قضایی که لازم بود، حضور پیدا کردند.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری دادگستری لرستان گفت: در قالب طرح قاضی مدرسه ۷ هزار و ۵۰۰ نفر تحت آموزشهای حقوقی و هشدارهای قضایی قرار گرفتند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰