ازدواج جوانان روی دور کند

روند کند پرداخت تسهیلات ازدواج موجب شده بسیاری از متقاضیان در صف از دریافت وام ناامید و عطای آن را به لقایش ببخشند.

به گزارش همای سعادت به نقل از فارس،چندین بار است که به سامانه بانک مرکزی برای دریافت وام ازدواج مراجعه می‌کنم، هر بار یک خطا می‌دهد؛ یک بار می‌گوید شماره تلفن با کد ملی تطابق ندارد، یک بار می‌گوید هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دیگر خسته و ناامید شده‌ایم از این شرایط».جوان دیگری از سختی دریافت وام ازدواج می‌گوید:«سخت‌ترین و پیچیده‌ترین وثایق و تضامین بانکی برای دریافت تسهیلات ازدواج است، از گرفتن لیست اموال بانکی و سند خانه و ماشین گرفته تا کارمندان شعب بانک‌ که به هر روشی متوسل می‌شوند تا پرداخت وام را به تعویق اندازند، این طولانی کردن پروسه چیزی جز دلسردی و سنگ‌اندازی جلوی پای زوج‌های جوان ندارد».

براساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی ، در ۵ ماهه امسال ,۲۰۱ هزار نفر موفق به دریافت تسهیلات ازدواج به مبلغ ۶۶۹ هزار میلیارد ریال شده‌اند.

همچنین تعداد متقاضیان در صف دریافت تسهیلات ازدواج در ۵ ماهه امسال به ۳۰۸ هزار و ۷۰۶ نفر رسیده که نشان از تقاضای بالا برای دریافت تسهیلات ازدواج در میان جوانان کشور است.

انتقاد وزیر اقتصاد از عملکرد بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ازدواج
تعداد بالای متقاضیان در صف انتقاد وزیر اقتصادی و دارایی عبدالناصر همتی را در نشست هفتم شهریور با مدیران عامل بانک‌های عضو شورای هماهنگی بانک‌ها در پی داشت.

وی خواستار تسریع در روند پرداخت وام ازدواج جوانان شد، همچنین با گلایه از سخت‌گیری‌ها در دریافت وثایق و تضامین گفته است که باید با اغماض بیشتری عمل شود و برای چنین مبالغی، در خصوص ارائه ضامن از وام‌گیرنده سخت‌گیری کمتری انجام شود.

رئیس کمیسیون حقوقی مجلس محمد سرگزی نیز می‌گوید: بانک‌ها به بهانه نبود منابع مالی از پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری امتناع می‌کنند اما وام‌های کلان را به کارکنانشان پرداخت می‌کنند که مصداق بارز تعارض منافع است.

تنها ۴ درصد لرستانی‌ها موفق به دریافت تسهیلات ازدواج شده‌اند

بنا به گفته رئیس شورای هماهنگی بین بانک‌های لرستان در گفت‌وگو با فارس، ۵ هزار نفر در صف ازدواج از سال گذشته در استان داریم که منابعی برای پرداخت تسهیلات آن‌ها وجود ندارد. این در حالی است که هزار میلیارد تومان سال گذشته برگشت منابع داشتیم.

طالب یاسمی با بیان اینکه امسال باید ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج تا پایان تیرماه پرداخت می‌کردیم، می‌گوید: اما تا کنون ۸ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است که نیمی از آن تنها توسط بانک ملی پرداخت کرده است.

۱۹ هزار نفر در لرستان در صف دریافت تسهیلات ازدواج هستند که حدود ۱۴ هزار نفر از این افراد مربوط به امسال و مابقی مربوط به سال گذشته است. با ۹۱ هزار همتی که بانک‌ها به کارمندان خود داده‌اند تمامی زوج‌های لرستانی می‌توانستند این جوان‌ها سر خانه و زندگی بروند.

برگشت اعتبارات ازدواج با وجود متقاضی در صف

استاندار لرستان نیز بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی را در پرداخت تسهیلات ازدواج مطلوب ندانسته و گفته در این زمینه نسبت به استان‌های دیگر عقب مانده‌ایم

به گفته ابوطالب شفقت تنها ۴ درصد متقاضیان تسهیلات ازدواج موفق به دریافت شده‌اند که این وضعیت قابل قبول نبوده و باید جبران شود.

سال گذشته کل اعتبار ازدواج برای لرستان ۵ هزار میلیارد تومان بوده بوده که ۴ هزار میلیارد آن توسط ۲۷ بانک عامل استان جذب و پرداخت شده است.

با وجود ۵ هزار زوج در صف اما هزار میلیارد تومان از اعتبار اختصاص یافته برگشت خورده که بخشی از آن ناشی از سخت‌گیری‌های بانکی بوده است.

اگرچه تسهیل شرایط ازدواج از سیاست‌های جوانی جمعیت است و زوج‌های جوان نیاز مبرمی برای دریافت تسهیلات ازدواج دارند اما بانک‌ها خود سد بزرگی در برابر این تحقق نظام شده و روند این پیوند مقدس را کند کرده‌اند.

انتهای پیام/