اصلاح فرهنگ کار اولین گام در توسعه اقتصادی لرستان است
فرهنگ کار به عنوان شیوه زندگی نقش بنیادی و زیربنایی در ارتقای سطح پویایی جوامع دارد. راسل می گوید” توسعه به آن نیست که انسان چه در اختیار دارد ، بلکه به آن است که با آنچه دارد چه می کند . ”
یادداشت_همای سعادت -بررسی های کارشناسان نشان میدهد که فرهنگ کار در ایران در مقایسه با جوامع پیشرفته در سطح پائین تری قرار دارد. این در حالی است که در جهان پیشرفته با وقوف بیشتر به نقش استراتژیک نیروی انسانی و نگرش های آن به کار و تولید مفهوم فرهنگ کار از اهمیت فزایندهای برخوردار شده است.
زمانی که فرهنگ کار نهادینه گردد کار به عنوان یک ارزش تلقی شده و همه افراد جامعه در سطوح مختلف کار کردن را مسیر توسعه موزون جامعه دانسته و از طریق درست کار کردن به توسعه اقتصادی کمک خواهند کرد.
مردم جای جای ایران اسلامی نگاه ویژهای به موضوع کار و حرفه دارند ولی با این حال در دهههای اخیر موضوع بیکاری به یکی از چالشهای دولت تبدیل شده و به نظر میرسد علیرغم اقدامات موثری که در این زمینه صورت گرفته، مقولهی فرهنگ کار به عنوان یک حلقهی گمشده که میتواند با ایجاد انگیزه و تغییر نگاه افراد به مقولهی کار و تلاش، معضل بیکاری را بین جوانان و فارغالتحصیلان نسل جدید جامعه امروزی برطرف کند، نادیده گرفته شده است.
توجه به مقولهی فرهنگ کار میتواند تجلیبخش فکری و رفتاری یک جامعه در مورد کار باشد و دلبستگی، احترام، اعتقاد و ایمان به کار و تلاش که ریشهی خودباوری و اعتماد به نفس در افراد است را احیا کند.
توسعه و ارتقای این فرهنگ قطعاً در اعتلای حیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه موثر خواهد بود لذا در سالی که به “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” نامگذاری شده، تلاش برای اشاعه و ترویج فرهنگ غنی کار و تلاش بهعنوان یک ضرورت اعتقادی و ملی، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
این موضوع در استان لرستان که مطابق آمارها فلاکت زده ترین استان کشور است ، اصلاح فرهنگ کار و تغییر نگرش نسبت کار و نقش کار در توسعه اقتصادی و رفع فقر و ایجاد اشتغال پایدار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
ما اگر لرستان به دنبال توسعه اقتصادی و رفع معضل بیکاری و افزایش رفاه اجتماعی هستیم باید به مقوله کار نه بعنوان یک اجبار برای تامین معیشت و رفع نیازهای ضروری بلکه باید کار و تلاش را بعنوان بزرگترین تفریح و بالاترین عبادت بدانیم.
نقش دولت ها و مجلس و نظام حاکمیتی در توسعه اقتصادی را مهم و غیر قابل انکار دانست اما آنچه موجب حرکت و جهش در توسعه اقتصادی میشود فرهنگ کار است و لذا دو کشور ژاپن و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم تقریبا ” هیچگونه زیرساخت اقتصادی برای آنها به جای نمانده بود و منابع زیر زمینی و معادن هم در اختیار نداشتند اما به دلیل غنای در فرهنگ کار و علاقه به کار و تولید محصولات با کیفیت بالا توانستتد در کوتاه زمانی تبدیل به قدرتهای اقتصادی در جهان بشوند.
ما امروز در کشور و در استان لرستان بیش از هر زمان دیگری به وحدت و همدلی نیاز داریم. دولت و مجلس و مردم باید باهم و متحد در این شرایط دشوار اقتصادی برای عبور از این تنگنا های اقتصادی موجود با تقویت فرهنگ کار و رفع موانع تولید زمینه توسعه اقتصادی را کشور و استان لرستان فراهم آورند. ایران میتواند تبدیل به یک قدرت اقتصادی در منطقه شود و استان لرستان میتواند توسعه یافته شود اگر نگاه مان را به کار و تولید تغییر دهیم و کار را ارزش بدانیم.
علی محمدی فر کارشناس ارشد اقتصاد
انتهای پبام/
داخل کانال های تلگرامی نگاه میکردم دیدم نوشتن متن این سخنان آقای محمدی فر کپی حرف های مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان یزد هست در تاریخ شهریور ۱۳۹۵
خودم یه سرچ کردم ببینم ماجرا چیه به نکته جالبی رسیدم دوستان خودتون برید نگاه کنید جالبه ماجرا
عنوان جستجو در گوگل بزنید گفتگوی ایسنای یزد با مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی یزد؛ لزوم تغییر دیدگاههای نسل جدید نسبت به فرهنگ کار و تلاش/ ایجاد مشاغل پایدار تنها راه توسعه اقتصادی جامعه