برگزاری کارگاه فن بیان و سخنوری، ویژه دانشجویان شرکت کننده در کرسی های آزاد اندیشی

کارگاه فن بیان و سخنوری برای دانشجویان شرکت کننده در کرسی های آزاد اندیشی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد برگزار شد.

به گزارش همای سعادت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، کارگاه فن بیان و سخنوری را برای دانشجویان شرکت کننده در کرسی های آزاد اندیشی برگزار کرد.

موسی فرد، مدرس فن بیان و سخنوری این کارگاه گفت: در دنیایی که ما زندگی می کنیم ارتباط موثر و صحیح، کلید اصلی پیشرفت شغلی، اجتماعی و شخصیتی هر یک از ما است.

وی افزود: زبان، بیان ابزاری است که خداوند ما قرار داده است تا با هم ارتباط برقرار کنیم و تقریبا همه انسان ها از قدرت بیان برخوردارند و توان صحبت کردن د ارند، اما آیا همه افراد، قدرت دارند که با به کارگیری شیوه صحیح بر ذهن و قلب دیگران نفوذ داشته باشند؟

وی با بیان اینکه تاثیر کلامی بر دیگران کار ساده و ممکنی است، در خصوص تعریف فن بیان گفت: فن بیان توانایی سخن گفتن به نحوی موثر، واضح و قدرتمند است، (دیل کارنگی) که یکی اساتید بزرگ سخنوری و فن بیان دنیاست این گونه عنوان می کند: ” سخن گفتن، چیزی بیش از بیان یک سری کلمات است.” که این جمله، به این موضوع اشاره دارد که سخن گفتن در کنار رعایت یک سری از اصول و قواعد کار ساز خواهد بود.

موسی فرد در خصوص اهمیت فن بیان گفت: اصول و قواعدی بسیار ساده اما کلیدی وجود دارند که گاهی حتی بر مفهوم جمله تاثیر گذار است.

موسی فرد بیان کرد: بعضی از افراد تصور می کنند که فن بیان فقط مخصوص سخنرانان است، اما در اصل همه ما، دیگران را بر اساس کلامی که بر زبان می آوریم و نحوه بیان آن کلمات می شناسیم و قضاوت می کنیم.

مدرس فن بیان افزود: واقعیت این است که ما با فن بیان، در واقع در پی یادگیری مهارت هایی هستیم که از طریق آن ها منظور خود را واضح و کامل بیان تا آنچه که نیاز اصلی ماست رفع کنیم.

وی تاکید کرد: کلمات به حدی قدرتمند هستند که با استفاده از آن ها حتی میتوان بر باور انسان ها تاثیر گذاشت و فرقی نمی کند که دانشجو باشیم یا فارغ التحصیل، شاغل یا خانه دار، معلم و استاد یا شاگرد، کارمند یا رئیس، در هر جایگاهی که باشیم و هر شغل و موقعیتی که داشته باشیم، بی نیاز از خوب و پسندیده صحبت کردن نیستیم.

او ادامه داد: بیشتر ما به نوعی دانشگاه را تجربه کرده ایم و با محیط و برنامه های آن آشنایی کامل داریم، زمانی که اساتید از دانشجویان می خواهند کنفرانس ارائه بدهند، یک شوک سنگینی به دانشجویان وارد می شود، اکثر آن ها حاضر هستند نمره کنفرانس و یا حتی نمره کامل آن درس را از دست بدهند اما جلوی جمع کنفرانس ندهند، یکی از دلایل این موضوع، می تواند این باشد که بعضی از دانشجویان شاید فن بیان خوبی داشته باشند اما ترس از سخنرانی دارند و گروه دیگر افرادی هستند که خوب صحبت نمی کنند و با مهارت های خوب صحبت کردن و فن بیان آشنا نیستند، در نتیجه داشتن مهارت فن بیان خوب برای دانشجویان هم امری لازم و ضروری است.

مدرس فن بیان و سخنوری خاطر نشان کرد: در زندگی روزانه و در برقراری ارتباط با دیگران اولین نگرش و برداشت از انسان مربوط به سخن گفتن و نحوه گفتار است و محتوای صحبت و حرف ها شخصیت و نگرش انسان را مشخص می کند.

موسی فرد اظهار داشت: یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت و موفقیت افراد اجتماعی موفق و آن هایی که به نحو تحسین برانگیزی ارتباط برقرار می کنند، شیوه صحبت کردن و فن بیانشان است و مجهز بودن به فن بیان خوب و به کارگیری درست این مهارت مهم، ما را قادر می سازد نظرات خود را به راحتی بیان و از حق خود دفاع کنیم، نه این که شخصی باشیم که بدون چون و چرا به سادگی هر سخن و عقیده ای را بپذیریم و تحت تاثیر دیگران باشیم و در واقع با داشتن فن بیان قدرتمند، مهارت نه گفتن را هم به خوبی دارا هستیم.

مدرس فن بیان، در خصوص مهم ترین موضوعات فن بیان گفت: مسئله صدا در این فن، بسیار حاأئز اهمیت است تا آنجا که در بسیاری از موارد، هرجا که واژه فن بیان به کار برده می شود، به همراه آن واژه صداسازی هم دیده می شود.

انتهای پیام/