بیانیه شورای هماهنگی جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد شهرستان‌های خرم‌آباد و چگنی خطاب به رئیس قوه قضاییه

شورای هماهنگی جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد شهرستان‌های خرم‌آباد و چگنی، بیانیه‌ای ، خطاب به رئیس قوه قضاییه، صادر کرده است.

به گزارش همای سعادت ،شورای هماهنگی جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد شهرستان‌های خرم‌آباد و چگنی، بیانیه‌ای با رویکرد مطالبه‌گری درباره مشکلات استان لرستان، خطاب به رئیس قوه قضاییه، صادر کرده است.

متن بیانیه به این شرح است:
محضر محترم آیت‌الله رئیسی
ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران؛
با سلام و احترام؛
وظیفه خود می‌دانیم به رسم ادب ،حضور شما را به سرزمین لرستان خوش آمد عرض نموده و امیدوار باشیم این سفر، قرین موفقیت و خیر عمومی باشد.
همانگونه که حضرتعالی استحضار دارید لرستان دارای تاریخ بلندی از تمدن و آبادانی و فرهنگ می‌باشد و به رغم شرایط اقلیمی و سابقه زندگی کوچ نشینی در برخی مناطق، نگاه نامهربان حاکمان در طول تاریخ به این خطه،اما همواره در پاسداشت مرزها و سرحدات این مرز و بوم، نقش موثر و درخشانی داشته و سهم خود را به این کشور ادا کرده است که آخرین نمونه این جانفشانی‌ها را می‌توان در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دید.
شوربختانه با وجود همه تلاش‌ها و پایمردی‌های مردم لرستان،سهم این استان از توسعه ملی بسیار ناچیز بوده و به‌رغم برخی اقدامات مثبت در چند دهه اخیر که در راستای محرومیت‌زدایی انجام گرفته ولی در مقایسه با سایر استان‌ها، وضع امروز بسیار نگران کننده است.
رتبه اول لرستان در شاخص فلاکت در سال‌های اخیر و جایگاه نامطلوب استان در شاخص‌های توسعه‌ای، اجتماعی و اقتصادی با وجود داشتن منابع طبیعی و انسانی سرشار، همه بیانگر این وضعیت نابسامان است. پیامد این وضعیت: مهاجرت گسترده خانواده‌ها و جوانان بیکار به کلان شهرها، نا امیدی به بهبود اوضاع و کاهش امید به زندگی، نارضایتی عمومی، خالی‌شدن روستاها، گسترده شدن سطح فقر در شهرها و روستاها و رشد آسیب‌های اجتماعی بوده است.
لذا ما به عنوان شورای هماهنگی جمعی از تشکل‌های مردم نهاد شهرستان‌های خرم‌آباد و چگنی با شناختی نسبی از وضعیت استان و آگاهی از چارچوب وظایف قانونی حضرتعالی به عنوان رئیس قوه قضاییه و یکی از سران قوا انتظار داریم به مطالبات زیر توجه عاجل نمایید:

۱ـ با توجه به اینکه ریشه بسیاری از جرایم و افزایش زندانیان و مشکلات اجتماعی فقر و بیکاری است ضرورت دارد توجه بیشتری به عدالت در توزیع امکانات ملی و فقرزدایی و ایجاد اشتغال در این مناطق محروم و توسعه‌نیافته صورت گیرد.
۲ـ برخورد قاطع با زمینه‌های شکل‌گیری فساد اداری در استان مانند باندبازی، خویشاوندسالاری و رفاقت‌سالاری و ایجاد اعتماد و اطمینان در مردم مبنی بر اینکه فاسدان به اموال عمومی تحت پیگیرد و مجازات قرار خواهند گرفت.
۳ـ بررسی موارد مربوط به تخریب محیط زیست و قطع جنگل‌ها، زمین خواری و .. به بهانه واهی توسعه و اشتغال از طریق رانت و واگذاری‌های غیر اصولی به افراد، شرکت‌ها یا نهادهایی که با هر توجیهی به استخراج بی‌رویه معادن برای تولید صنعتی ،گردشگری یا با پوششی به ظاهر خیرخواهانه به سرمایه‌بری به‌جای سرمایه‌گذاری اقدام می‌کنند.
۴ـ بررسی شیوه واگذاری‌های شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی در گذشته تا به امروز که باعث اتلاف منابع عمومی و از دست دادن معدود سرمایه‌های این استان شده است.
۵ـ کمک به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان واقعی که در سال‌های اخیر تحت تأثیر مشکلات و نوسانات اقتصادی سرمایه و کسب کار خود را از دست داده و یا در زندان، به سر می‌برند.
۶ـ توجه به رفع نا امنی‌های اجتماعی، روانی و مادی موجود که سایه شوم آن تمام فضای استان را فرا گرفته است (سرقت، درگیری،زورگیری در روستاها و شهرها).
۷ـ انجام واکسیناسیون به موقع مربوط به بیماری کرونا جهت آرامش روانی مردم و بهبودیابی کسب و کار و کاهش بزهکاری اجتماعی.
در پایان لازم به یادآوری است که در این چند دهه اخیر، بارها مقام‌های عالی رتبه کشوری به لرستان سفر کاری نموده و همگی به نوعی بر محرومیت استان و کم‌توجهی به مطالبات مردم صحه گذاشته‌اند و مصوبه‌هایی برای بهبود اوضاع به ارمغان گذاشته‌اند اما بعد از مدتی به‌جز معدودی از آن وعده‌ها، بقیه عملی نشده‌اند؛ از جمله پروژه‌های عمرانی و خدماتی.
امید است مصوبه‌ها و قول‌های حضرتعالی در راستای منافع عمومی، تحقق یابند.

انتهای پیام/