غزلیات «سعدی» بهترین الگو برای شاعران جوان
نویسنده و پژوهشگر لرستانی با اشاره به اینکه نام “سعدی” در تمام عالم سیطره انداخته است،گفت: غزلیات شیخ اجل بهترین الگو برای شاعران جوان است.
به گزارش همای سعادت،ناصر دولتشاه روز چهارشنبه در نشست سعدی پژوهی که با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در خرمآباد برگزار شد، اظهار داشت:سعدی، بیتردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را به نور خود روشن کرده و تاثیر این روشنی اکنون پس از گذشت هفت قرن از آن کاسته نشده است.
وی گفت:زبان فصیح سعدی زبان دل، عشق و محبت او خود نشانه تمام عیاری از «آدمیت» به همان معنی که خود بیان کرده است.
این پژوهشگر لرستانی با اشاره به اینکه بوستان و گلستان سعدی از منابع غنی برای استخراج مفهوم فضیلت و مصادیق گوناگون آن هستند،افزود: آنچه در آثار سعدی بیش از هر چیز دیگر رخ مینماید، اندیشههای اخلاقی او است.
نویسنده کتاب مدینه فاضله در اندیشه سیاسی سعدی با بیان اینکه غزلیات شیخ اجل بهترین الگو برای شاعران جوان هستند،افزود:مطالعه گلستان برای دریافت آموزههای زندگی و مطالعه بوستان برای افرادی که به دنبال تفکرات بزرگ هستند توصیه میشوند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ادبیات تعلیمی میتوان از گلستان سعدی یاد کرد،گفت:این شاهکار سعدی همراه با پند و اندرز، حاوی پیامهایی برای انسان است.
دولتشاه بوستان و گلستان مصلحالدین سعدی شیرازی را از گنجینههای مهم فضائل عنوان کرد و افزود: این فضایل میتوانند سرمشق اخلاقی آرمانی باشد که هر انسانی باید به آنها آراسته باشد.
وی با اشاره به اندیشههای ناب سعدی گفت:سعدی در کلام و آراستگی گفتار خود از مضامین دینی و قرآنی در راستای تعلیم، تربیت و پرورش قوای ذهنی و روحی انسانها بهره برده است.
دولتشاه به سجایای اخلاقی سعدی و بعد شخصیتی وی پرداخت و افزود: اندیشهورزی یک بعد شخصیتی سعدی است و میتوان گفت سعدی علاوه بر اشعار نغزش، یک نظریهپرداز بزرگ است.
وی به تبیین ارکان مدینه فاضله سعدی پرداخت و افزود: مقوله مدینه فاضله مانند بسیاری از مقولات عرفانی، فلسفی، اجتماعی، دینی و انسانی دیگر که در ادبیات وارد شدهاند، موضوعیت یافته و شعرا و نویسندگان فراوانی از این موضوع برای خلق شاهکارهایی در ادبیات ملل پرداختهاند.
دولتشاه بیان کرد: افزون بر زبان و تأثیر زبانی سعدی، شیوه تفکر و خلاقیت او در نگاه نقادانه به مسائل روزمره زندگی و همچنین راهحلهای آشکاری که در رسیدن به مدینه فاضله خود بنا نهاده میتواند راهگشای بسیاری از مسائل مبتلابه جامعه امروزی باشد.
این نویسنده لرستانی با اشاره به اینکه خانواده پایهگذار ایجاد علاقه فرزندان به کتاب و کتابخوانی است،گفت:توصیه میکنم برای اینکه فرزندانمان با پیشینه ارزشمند خود آشنا شوند، شاهکارهای ادبی شاعران ایران را در اختیار آنها قرار دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این جلسه گفت:اجرای برنامه های درونسازمانی به منظور استفاده از ظرفیتهای همکاران و تقویت همدلی در دستور کار قرار دارد.
اعظم روانشاد با اشاره به اینکه اردیبهشت ماه شعر و ادب و برنامههای رویدادمحور در لرستان است، افزود:طی سال جاری برنامههای سهشنبهها با حافظ و شنبهها با شاهنامه و یکشنبهها جلسات انجمن شعر و ادب در مرکز استان برگزار میشوند که امیدواریم شاهد زایش و رویشهای جدیدی در سال جاری باشیم.
عزیز نادری، داریوش منصوری، حشمت اله خالقی و علی فرجی در این نشست به شعرخوانی پرداختند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰