فیشورسیلنت؛راهکاری مؤثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان
رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فیشورسیلنت تراپی راهکاری موثر،کم هزینه و راحت برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان است.
به گزارش همای سعادت، سعیده کمالوند در این رابطه اظهار داشت: شیارها و فرورفتگیهای عمیق سطح جونده دندانها جزء مناطق مستعد شروع پوسیدگی های دندانی شناخته شده اند و با موهای مسواک به راحتی قابل تمیز کردن نیستند.
وی افزود:برای جلوگیری از تجمع مواد غذایی در این نواحی و متعاقب آن جلوگیری از پوسیدگی، دندانپزشک با مواد مخصوص شیارپوش (فیشورسیلنت) و همرنگ دندان این شیارها را پر کرده و مسدود می کند که باعث می شود مواد غذایی دیگر به آن نواحی دسترسی نداشته باشند، استفاده از این روش راحت و کم هزینه به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک میکند.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه بهترین زمان انجام فیشورسیلنت، در اولین فرصت بعد از رویش دندان و قبل از پوسیده شدن آن است، گفت: به طور معمول دندان هایی که دارای شیارهای عمیق و مستعد پوسیدگی هستند برای فیشورسیلنت تراپی مناسب می باشند، از جمله دندان شماره شش (اولین دندان دائمی که در سن شش سالگی رویش می یابد) و دندان شماره هفت (دومین دندان آسیای بزرگ دائمی) که حدوداً در سن ۱۱ سالگی در دهان کودک رویش مییابد.
کمالوند اضافه کرد: برای سایر دندان ها نیز با نظر دندانپزشک می توان فیشورسیلنت تراپی انجام شود.
وی با بیان اینکه فیشورسیلنت تراپی بدون درد است و نیاز به تزریق ماده بیحسی ندارد، تاکید کرد: این روش بدون تراش دندان و در یک جلسه انجام می شود و مدت زمان انجام آن کوتاه و حداکثر چند دقیقه است و بلافاصله پس از انجام آن کودک میتواند غذا بخورد و مسواک بزند.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد:فیشورسیلنت ها میتوانند سالهای زیادی بر روی دندان باقی بمانند، گاهی اوقات به علت جویدن مواد غذای سفت و چسبنده مانند آبنبات، ممکن است فیشورسیلنت از جا کنده و شکسته شود که در این صورت جهت اصلاح و قرار دادن مجدد مواد فیشورسیلنت باید به دندانپزشک مراجعه شود.
کمالوند یادآور شد: این خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت، مطب های دندانپزشکی و در مدارس با استفاده از یونیت سیار ارائه می شود.
وی بیان کرد: انجام فیشورسیلنت به تنهایی بر روی دندان دلیلی بر عدم پوسیدگی دندانی نمی باشد بلکه کاهش احتمال پوسیدگی را به دلیل سهولت در انجام عمل مسواک زدن به دنبال دارد.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه افزود:با تشخیص دندانپزشک انجام فیشورسیلنت باید برای دندان های کودکان صورت گیرد و پس از فیشورسیلنت دندانها، بررسی شش ماهه و یکساله دندان های کودک توصیه می شود.
کمالوند تاکید کرد: فیشورسیلنت تراپی دندان به تنهایی قادر به پیشگیری از پوسیدگی نیست و رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده از مسواک و نخ دندان) ضروری است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰