مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان:

کشت گل محمدی در لرستان ۱۰ برابر می‌شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه در حال حاضر سطح زیر کشت گل محمدی در استان ۱۰۰۰ هکتار است،گفت:امکان گسترش سطح زیر کشت گل محمدی تا ۱۰ هزار هکتار وجود دارد.

به گزارش همای سعادت،محمدحسن کیانی فر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به سطح زیر کشت گل محمدی در لرستان اظهار کرد: یک هزار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گل ‌محمدی است و شهرستان‌های الیگودرز، خرم‌آباد، بروجرد، دورود و سلسله بیشترین سطح زیر کشت این محصول را دارند.

وی افزود: گل محمدی هم به صورت گل تر (غنچه بازشده) و هم به صورت غنچه خشکشده خرید و فروش می‌شود. اما مهم‌تر از آن، فرآوری این محصول به گلاب و اسانس است که زنجیره ارزشی برای آن در استان تعریف شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: این بهترین راه‌حل برای بهره‌برداری بهینه از شرایط خاص آب و هوایی لرستان و نیاز کم گل محمدی به آب و خاک حاصلخیز است.

کیانی فر با اشاره به برنامه‌های توسعه کشت گل محمدی در استان، بیان کرد: در صورت تخصیص اعتبارات لازم، امکان گسترش سطح زیر کشت تا ۱۰ هزار هکتار وجود دارد.

به گفته وی در حال حاضر، به‌طور متوسط از هر هکتار دو تن گل محمدی برداشت می‌شود که در مجموع بین ۲ تا ۴ هزار تن گل تر در سال تولید می‌کنیم.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر ضرورت توسعه صنایع فرآوری در استان، خاطرنشان کرد: در لرستان کارگاه‌های تولید و فرآوری گل محمدی تا مرحله اسانس‌گیری فعال هستند، اما پس از آن، ارزش افزوده بالاتر این محصول در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که متأسفانه زیرساخت‌های لازم در استان وجود ندارد.

کیانی فر تصریح کرد: اگر بتوانیم از اسانس گل محمدی در صنایع با ارزش افزوده بالا استفاده کنیم، سود اقتصادی آن چندین برابر خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از استان‌های پیشرو در کشت گل محمدی با کمبود مواد اولیه مواجه هستند و لرستان می‌تواند با توسعه این زنجیره، به قطب تولید و فرآوری گل محمدی تبدیل شود.

وی گفت: با توجه به مصوب شدن زنجیره ارزش گل محمدی در استان، امیدواریم با جذب سرمایه‌گذاران و حمایت‌های دولتی، شاهد رشد چشمگیر این صنعت در لرستان باشیم.

انتهای پیام/