عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری:

غدیر نقطه عزیمت تمدن اسلامی است

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: غدیر نقطه عزیمت تمدن اسلامی و آغاز جهاد تمدنی است که در ابعاد فکری، فرهنگی و سیاسی تبلور یافته و باید برای امروز بازخوانی شود.

به گزارش همای سعادت،آیت‌الله عباس کعبی‌نسب در سیزدهمین همایش بین المللی سیره علوی در دانشگاه لرستان با بیان اینکه غدیر تنها یک جشن آیینی نیست بیان کرد: غدیر نقطه عزیمت تمدن اسلامی است که پیامبر اسلام (ص) به فرمان الهی، رهبری آن را به امیرالمومنین (ع) سپرد تا عدالت الهی در حیات بشر نهادینه شود.

وی ادامه داد: پس از واقعه غدیر جریان نفاق تلاش کرد مسیر امت اسلامی را منحرف کند، اما حرکت تمدنی اسلام با محوریت ولایت ادامه یافت و امیرالمومنین، با رویکردی عقلانی و حکیمانه، مسیر بیدارسازی امت را دنبال کرد.

آیت الله کعبی‌نسب افزود: امام علی (ع) به شیوه آرام، اما مستمر و هدفمند به تبیین ولایت پرداختند و تلاش کردند حقایق را برای جامعه روشن کنند و برخلاف تصور رایج، کناره‌گیری سیاسی امیرالمومنین (ع) به معنای انزوا نبود بلکه در عرصه‌های فرهنگی و تربیتی فعالانه عمل کرد و پایه‌گذار جهاد تمدنی بود که از غدیر آغاز شد.

وی تأکید کرد: جهاد در منطق قرآن، فقط به معنای جنگ نظامی نیست بلکه جهاد تمدنی شامل تلاش پیوسته برای پیشبرد اهداف الهی، عدالت، کرامت انسانی، ایستادگی برابر فتنه‌های دشمنان اسلام، تلاش جامع برای تحقق آموزه‌های اسلام در حکمرانی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی است که این وظیفه امروز امت اسلامی در برابر چالش‌های مدرن می‌باشد.

آیت‌الله عباس کعبی‌نسب با اشاره به اینکه غدیر عید انسانیت، امامت و عدالت است ادامه داد: بازخوانی پیام آن در پرتو تحولات امروز، ضرورتی راهبردی برای عبور از بحران‌های پیش‌روی امت اسلامی است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: ولایت امیرالمومنین (ع) بن‌مایه هویت اسلامی و ایرانی و انقلاب اسلامی نیز تفسیر اجتماعی و سیاسی همان ولایت است که امروز در قالب ولایت فقیه استمرار دارد.

آیت الله کعبی‌نسب گفت: امروز انقلاب اسلامی در تقابل با نظام لیبرال دموکراسی قرار گرفته و در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی بر پایه آموزه‌های اهل‌بیت (ع) گام برمی‌دارد که این مسیر باید تقویت شود.

وی تأکید کرد: برای عبور از چالش‌های امروز جهان، باید بر حکمرانی تمدنی و عدالت‌محور تمرکز شود که فقر، تبعیض و فساد را با مبنای دینی اصلاح می‌کند.

وی ادامه داد: در سیره علوی، شاخص‌های حکمرانی کارآمد مبتنی بر ایمان، عدالت، کارآمدی، شایسته‌سالاری و اصلاح نظام اقتصادی و فرهنگی کشور آشکار است که باید در مدیریت امروز کشور بکار گرفته شوند.

آیت الله کعبی‌نسب گفت: انقلاب اسلامی با الگوگیری از این شاخص‌ها توانسته امنیت داخلی و بین‌المللی را به‌دست آورد، در برابر تحریم‌ها و تهدیدات دشمنان ایستادگی کند و همچنان مسیر پیشرفت را طی نماید.

وی همچنین با اشاره به اقدامات ددمنشانه اسراییل بیان کرد: امروز جبهه برای صهیونیست‌ها امن نیست و پیروان امیرالمومنین (ع) به لطف الهی دوباره هیمنه این قلعه را خواهند شکست و قدس را آزاد خواهند کرد.

وی با بیان اینکه شهید سید حسن نصرالله آزادی قدس را آرمان شیعیان می‌دانست اظهار داشت: روحیه ایثار و مجاهدت، همچنان در امت اسلامی زنده است چراکه وعده آزادی قدس، وعده‌ای الهی و برگرفته از سیره علوی می‌باشد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر هم افزایش معرفت و ترسیم فرهنگ و شناخت سیره علوی در میان امت اسلامی را بزرگترین وظیفه در جامعه امروز دانست و گفت: برگزاری این همایش‌ها می‌تواند در همین مسیر اثربخش باشد.

حسین ظریف منش با بیان اینکه غدیر تنها برای معرفی شخصیت والای امیر المومنین (ع) نیست افزود: واقعه غدیر، ارایه یک الگوی جامعه ساز، بیان طرح کلی جامعه و معرفی معلمی است که استمرار رسالت را برعهده دارد.

در سیزدهمین همایش سیره علوی ۲۴۱ پژوهشگرمقالات خود را با رویکرد مشارکت و تعاون و محوریت حکمرانی و مشارکت عمومی در سیره علوی ارائه دادند و در پایان سید عباس علوی مدرس دانشگاه آزاد تهران، بهروز عطایی مدرس دانشگاه پیام نور لرستان و نعمت دهش فرهان از دانشکده علوم انسانی دانشگاه بغداد صاحبان مقالات برتر همایش شدند.

انتهای پیام/