پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور

پژوهش فرآیندی نظام‌مند، هدفمند، دقیق و عینی برای پاسخ به سوالات یا یافتن راه حل مسائل، کشف حقایق، تفسیر و تحلیل پدیده‌ها است.

یادداشت- این فرآیند شامل گردآوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات و تفسیر یافته‌ها به منظور دستیابی به دانش جدید یا تأیید یا رد دانش موجود است. پژوهشگر کسی است که به دنبال پژوهش و تحقیق می رود تا کنجکاوی خود را ارضا کند و شکل یا مسأله ای را حل کند این پژوهشگر در درجه ی اول باید بینش داشته باشد یعنی باید بداند که چگونه بیاموزد و منابع را بشناسد. فرق مسأله و مشکل را بشناسد. در واقع مشکل همان موانع و محدودیت هایی است که ما راه حل آن را میدانیم ولی امکاناتش را نداریم اما مسأله چیزی است که نمی دانیم و راه حل آن مجهول است و امروزه ثابت شده است که بین پژوهش و توسعه کشور همبستکی مستقیم و مثبتی وجود دارد. بطوریکه توسعه علمی، صنعتی و فرهنگی هر کشور بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود. در واقع پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه محسوب می شود. حتی اگر نشانه هایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد آن توسعه مستمر و پایدار نخواهد بود و نمی تواند مسیر مطمئنی را طی کند.بنابراین، پژوهش مبنای توسعه است و تضمینی برای استمرار توسعه به شمار می آید. هم چنین، به کار بستن نتایج پژوهش های انجام شده در هر زمینه من جمله آموزش به بهبود راهکارها و روش های معمول در زمینه های مورد نظر منجر می شود.

با توجه به اینکه مهارت آموزی، لازمه اشتغال و صیانت از نیروی کار صنایع و صنوف می باشد، برای ارائه بهره‎ وری بیشتر این خدمات ارزشمند، نیازمند مطالعه و تحقیق در تمامی ابعاد سیاست گذاری، مدیریت و برنامه‎ریزی در عرصه مهارت‌آموزی هستیم و تلاش میشود در ابعاد گوناگون، پژوهش در انجام فرآیندها و ضروریات یاددهی، یادگیری و توسعه مهارت نظیر تربیت مربی، تولید محتوای الکترونیکی، فناوری های آموزشی و غیره بکار برده شود.

پژوهش در چند سال اخیر به صورت جدی مدنظر مدیران سازمانی آموزش فنی و حرفه ای قرار گرفته است و برنامه های شامل: طراحی و استقرار سیستم پویای پیش بینی مهارت(رصدخانه مهارت)، شناسایی و تدوین سند حرفه، شایستگی ها و مشاغل مورد نیاز کسب و کارهای نوین، تدوین الگوی توسعه حرفه ای مشاغل تخصصی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر اساس نظام آموزشی کارکنان دولت در اولویت قرار گرفته است.

به منظور توسعۀ فعالیتهای پژوهشی، غنی سازی کیفی و کمی آموزشهای فنی و حرفه ای استان و ارتقای بهره وری، برای اولین بار با درایت و نیک اندیشی مدیر کل محترم آمورش فنی و حرفه ای استان لرستان جناب آقای علی پاشایی کمیته پژوهش تشکیل گردید و اعضای کمیته پس از فراخوان از بین مربیان و کادر اداری فرهیخته و دارای سابقه پژوهشی از کل استان انتخاب شدند و تاکنون جلسات متعددی تشکیل شده است و همکاران گرامی با علاقه و انگیزه در حوزه های تهیه و تدوین پروپزال طرح های پژوهشی، تدوین سند حرفه و تهیه استانداردهای شایستگی، ارزشیابی،آموزشی و بررسی و تحقیق در زمینه مشکلات و معضلات آموزشی و پژوهشی اداره کل فعالیت های پژوهشی ارزشمندی را ارائه داده اند.

در ادامه لازم است که عنوان شود که هدف غایی مدیر کل محترم اشاعه فرهنگ پژوهش و پژوهش گری در بین تمامی همکاران و مربیان و کارآموزان می باشد و این مهم به حول و قوه الهی با کمک و یاری تمامی همکاران گرامی و توجه و مساعدت معاونین و روسای مراکز و بخش های محترم اداره کل فراهم خواهد شد.

در پایان اهم فعالیت های پژوهشی انجام گرفته در سال ۱۴۰۳ تاکنون عنوان خواهد شد:

فراخوان و تشکیل کمیته پژوهش متشکل از مربیان و کارشناسان اداری
رایزنی و بررسی عناوین طرح های پژوهشی استان با اعضای کمیته
تهیه و تدوین پروپزال طرح پژوهشی انتخابی

تشکیل جلسه پژوهش با موضوع تعیین عناوین سند حرفه های استان براساس ظرفیت مربیان و خبرگان استان و انتخاب کارگروه تدوین سند حرفه ها

تهیه و تدوین فاز اول سند حرفه متخصصان روابط عمومی شامل ترجمه و تحقیق در منایع داخلی و خارجی و تهیه نقشه راه شغل براساس سند ایسکو

تهیه و تدوین فاز دوم سند حرفه متخصصان روابط عمومی تهیه و تجزیه شغل (دیکوم)

تهیه و تدوین فاز اول سند حرفه متصدی دستگاه تولید محصولات پلاستیکی شامل ترجمه و تحقیق در منایع داخلی و خارجی و تهیه نقشه راه شغل براساس سند ایسکو

تهیه و تدوین فاز دوم سند حرفه متصدی دستگاه تولید محصولات پلاستیکی تهیه و تجزیه شغل (دیکوم)

تهیه و تدوین استاندارد آموزش با موضوع “سفیدکاری سطوح با گچ کشته و دوگچه”

تهیه و تدوین استاندارد آموزش با موضوع ” زیرسازی و سفیدکاری روی رابیتس”

تهیه و تدوین استاندارد آموزش با موضوع ” طراحی و نصب گچبری های پیش ساخته”

تهیه و تدوین استاندارد آموزش با موضوع ” معرفی انواع صفحات روکش دار گچی و نحوه آنالیز مصالح”

تهیه و تدوین استاندارد شایستگی با موضوع ” مراقبت ویژه پوست و مو”
جمع آوری و ارسال رزومه پژوهشی پژوهشگران استان لرستان

تدوین برنامه توسعه آموزش های فنی و حرفه ای استان لرستان در سال ۱۴۰۳

رایزنی با دستگاه های اجرایی در راستای جمع آوری اطلاعات برای تدوین “سند توسعه مهارت”

معصومه کوشکی-کارشناس پژوهش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان

انتهای پیام/